3 éve

Fejlemény a nyíregyházi vérfürdő ügyében, Magyarországon a román orvos

A férfit a román hatóságok kiadták, a gyilkos már Nyíregyházán van.

A Nyíregyházi Törvényszék emberölés miatt elrendelt európai elfogatóparancsa alapján adta át a román hatóság a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak azt az orvost, aki megölt egy nyíregyházi asszonyt három évvel ezelőtt – adta hírül a Szon.hu.

S. D. 2016. augusztus 31-én egy nyíregyházi családi házban rálőtt az ott élő házaspárra. Az asszony a helyszínen meghalt. Férjét szintén találat érte, aminek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A lövések után a házaspár ikergyermekei közül az egyik az utcára szaladva kért segítséget. A vérfürdő után a portálnak egy szemtanú azt mondta, hogy vérnyomokat látott a kisfiú lábán, amikor az utcára rohant segítségért: „meglőtték anyáékat, meg fognak halni” – kiabálta kétségbeesve.

Az elkövető a bűncselekmény elkövetése után Romániába menekült, Kolozsvár belvárosában fogták el. Az orvost most engedték feltételes szabadlábra Romániában más bűncselekmények miatt kiszabott börtönbüntetéséből, így a román hatóságok kiadták és csütörtökön Magyarországra hozták, majd Nyíregyházára szállították S. Dant.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!