3 éve

Elmesélték a rendőrök, hogyan lőtték le a szökött rabot Budapesten

Jutalmat kaptak a rendõrök, valamint a Fõvárosi Törvényszék fegyveres biztonsági õre is, akik részt vettek a bíróságról pénteken elszökött rab elfogásában. Az akcióban részt vevõ rendõrök közül hárman meséltek lapunknak az akciófilmbe illõ üldözésrõl és a férfira zúduló golyózáporról.

„A város külső lezárása volt a feladatom, így az akció kezdete előtt golyóálló mellényt is fel kellett vennem” – mondta a %Ripost%-nak Lőrinczi Ede rendőr hadnagy. – „Az adrenalinszintem egyből felszökött, amikor megpillantottam a szökött rabot. Négy autóra volt tőlem, már épp kiszállt a Nissan terepjáróból és be akart pattanni a Mercedesbe. Azonnal kiugrottam a rendőrautóból és utána eredtem. A kereszteződésben, miután meggyőződtem arról, hogy egy civil sincs veszélyben, négy célzott lövést adtam le a férfira, majd az elfogás során rávetettem magam és a bal kezét tartottam, hogy ne tudjon mozdulni” – mesélte a fiatal hadnagy.

A rendőri akció szinte az egész budapesti állományt megmozgatta, rengeteg rendőrautó lepte el pillanatok alatt a XV. kerületet, sőt Budapest nagy részét is, ugyanis le kellett zárni az utakat a menekülő rab elől. Czégeni István főtörzszászlós a Hungária körút és az Egressy út kereszteződésétől tapadt rá az eltérített terepjáróra:

„Egész hétvégén ez volt a téma a családban. Nyilván féltenek, de helytállunk ilyenkor. Épp a Hungária körúton voltunk, az Egressy út sarkánál, mikor megláttuk a keresett terepjárót. Hamar rájöttünk, hogy ebben a kocsiban van a szökött rab, a rendszám is stimmelt. Egészen a Szentmihályi útig üldöztük, ahol a férfi kiugrott a terepjáróból. Több kollégával együtt én is utána rohantam. Az akció végén három célzott lövést adtam le a veszélyes rabra” – mondta el a %Ripost%-nak Czégeni István főtörzszászlós.

A rabot egészen a belvárostól üldözték, végig a Hungária körúton, a Bosnyák téren át a Nyírpalota útig. Fejes István főtörzszászlós a kollégájával a Bosnyák téri piacnál kapcsolódott be az üldözésbe végül ő rbilincset a rabla.

Hogy mit mesélt, és mi történt azután, a keddi Ripost napilapból kiderül!

 

A három, hősiesen helytálló rendőrt és további kilenc kollégájukat hétfő délelőtt tüntették ki a Teve utcai rendőrpalotában. Az átadón mindannyian megkapták a Szent György emlékérmet, melyet bátorságukkal érdemeltek ki. A díjátadó ceremónián a rendőrség közzétette az akció alatt rögzített képsorokat is.

Egy korábbi bankrablás után elütötte egy autó

Ahogy arról a %Ripost% is beszámolt, péntek késő délelőtt érkezett a rendőrségre a riasztás, hogy a Fővárosi Törvényszéken fogolyszökés történt. A kiszabott büntetését töltő 35 éves Sz. Károlyt újabb tárgyalásra vitték, ahol garázdaság miatt kellett volna felelnie. Miután a bíró nem látta indokoltnak a kézbilincset, azt eltávolították. Ekkor a rab orrba verte az őrét, majd dulakodás után elvette fegyverét. A Törvényszék biztonsági emberét túszul ejtve rohant ki az épületből. A férfin rajta volt a lábbilincs, amikor egy sarokkal arrébb leintett egy Nissan terepjárót, amit egy 63 éves férfi vezetett. A férfit fenyegetve és a pisztolyt a fejéhez tartva száguldottak át a fél városon, sarkukban több tucat rendőrautóval.

A szökött rab végül a Szentmihályi út és a Nyírpalota út kereszteződésében kipattant a terepjáróból, majd egy Mercedes felé vette az irányt. Az autó sofőrje nem hagyta magát, dulakodni kezdett Sz. Károllyal, így a szökevény megindult a Szilas park irányába. A rendőrség itt több célzott lövéssel tette ártalmatlanná a rabot, akit később életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

A 35 éves férfi volt az, aki két éve kirabolt egy bankot Kőbányán, de menekülés közben egy furgon elütötte. 17 éves korában pedig majdnem meggyilkolt egy embert, amiért 10 évet kapott. A mostani akciójáért akár életfogytiglant is kaphat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A hétvégére enged a fagy, de jön helyette valami más

origo.hu

Fizetős szexoldalon tűnt fel Molnár Anikó

borsonline.hu

Segítséget kér Csősz Bogi, barátaiért aggódik

mandiner.hu

Brutális videó került elő: A Wagner-csoport katonái rátámadtak parancsnokukra, lapáttal ütötték-verték

ripost.hu

Földrengés Törökországban: a magyar válogatott játékosai is érintettek a tragédiában

hirtv.hu

Most is Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül a baloldalon

ripost.hu

Vasvári Vivien mellei el sem férnek a felsőjében

mindmegette.hu

Így tudsz spórolni a tojással – trükkök és tippek hétköznapokra

ripost.hu

Vasvári Vivien mellei el se férnek a fürdőruhájában – szexi fotó

ripost.hu

Saját fia miatt kényszerült munkásszállóra az édesanya: "Dohos, büdös, alig jobb, mint az utca"

ripost.hu

Megszólalt Zámbó Krisztián, durva dolgokat állít Zsuzskáról

ripost.hu

Mi lett Csisztu Zsuzsával? Megtörte a csendet, hosszú idő után őszintén beszélt életéről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Vérben úszik az angyalföldi hotel: ukrán férfi a halálos áldozat

NÍNÓ

"Megéreztem, hogy nagy baj történt" - Gyöngyi testvére és szerelme is meghalt a 6-os úton

POLITIK

200 migránst költöztetnek a Duna hercegnőjére, kiakadtak a németek

POLITIK

Orbán Viktor reakciója az EU bejelentésére: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

NÍNÓ

Videóra vették a vérfagyasztó balesetet: terhes kismama is megsérült

NÍNÓ

Saját fia miatt kényszerült munkásszállóra az édesanya: "Dohos, büdös, alig jobb, mint az utca"

NÍNÓ

Látta valahol őket? Borzalmas dolgot tett ez a páros egy debreceni áruházban

NÍNÓ

Frontális ütközés Szolnokon: egy emberért küzdenek a tűzoltók