3 éve

Lincseltek: elgázolt egy kislányt egy nő Borsodban, megverték a sofőrt

Csaknem megismétlõdött az olaszliszkai tragédia: egy 5 éves kislány szaladt ki az autó elé, a helyiek megverték a sofõrt. Csak a rendõrök állították meg a lincselést, mielõtt tragédia történt volna.

Szerző Ripost

Egy autóst bántalmaztak a feldúlt helybeliek egy közúti közlekedési baleset kapcsán Encsen.

Encs, Fügöd településrészén közlekedett október 6-án egy 52 éves helyi nő kocsijával. A sofőr autója elé egy, az út mentén parkoló kocsi takarásából egy 5 éves kislány szaladt ki. Az asszony észlelve a gyermeket megpróbálta elrántani a  kormányt, de az ütközést már nem tudta elkerülni.

A balesetet követően a sofőr a helyszínen megállt és kiszállt - írja a police.hu. Több helybeli a gyermek segítségére sietett, míg többen az asszonyt kezdték hibáztatni a történtekért, majd két férfi, egymást követően bántalmazta a nőt, valamint az autóját is megrongálták.

A helyszínre - a bejelentést követően néhány percen belül - kiérkező rendőrök a dühös helybelieket megnyugtatták, a sofőr hölgyet a szolgálati autójukba ültették, a mentőszolgálat munkatársai pedig kórházba vitték a súlyos sérülést szenvedett gyermeket.

A rendőrök a sofőrt ért bántalmazással összefüggésben egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állítottak elő és hallgattak ki, majd mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették.

Az olaszliszkai tragédia
Egy ország gyászolta még 2006-ban Szögi Lajost, aki gyerekeivel tartott Vámosújfaluba, amikor Olaszliszkán átszaladt előtte egy kislány, aki az árokba esett. Bár a gyereket a tanárember nem ütötte el, megállt, hogy megnézze mi történt a gyerekkel. A kocsijából kirángatott Szögi Lajost addig ütötték a helyiek, míg meg nem halt. A kislány rokonai „Öljétek meg a magyart, mert meghalt a gyerek” felkiáltással buzdították a rokonságot. A kocsiban ott ültek Szögi Lajos  gyermekei is, akik végignézték édasapjuk agyonverését.

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!