Létrehozva: 2018.09.11.

Így tisztítják meg Budapestet a zombi drogosoktól

Sorozatos razziát tart a rendõrség Kõbányán és Zuglóban is: egy hét alatt 67 embert fogtak el a fõváros X. és XIV. kerületében kábítószerrel kapcsolatos bûnesetek miatt. Az ott élõknek máris nõtt a biztonságérzetük.

Máris megvan az eredménye a kőkemény rendőri ellenőrzéseknek és az állandó járőri jelenlétnek: újra élhetővé vált a kőbányai Hős utca és a zuglói Örs vezér tere. Mint arról a %Ripost% címlapján beszámolt, újra zombi drogosok lepték el a Hős utcát és környékét, a bódult, agresszív fiatalok pedig már Zuglóban is megjelentek. Nemcsak az ott élők, de Kőbánya polgármestere is arról panaszkodott, hogy a városrész egyre több utcáján tömegével vannak jelen a drogosok.

Az öntudatlan kábítószeresek ijesztő látványa, a tudatmódosító szerek hatása alatt támadóan fellépők és a hátrahagyott injekciós tűk veszélye pedig sokakban keltett félelmet.

De a rendőrség lépett: a főváros X. és XIV. kerületében szeptember első hetében 67, ebben a hónapban pedig eddig összesen 84 személyt fogtak el kábítószerrel kapcsolatos bűnesetek miatt! Kőbányán 58, Zuglóban 22 elfogás történt kábítószer birtoklás miatt, s a két kerületben 2-2 személyt fogtak el kábítószer kereskedelem miatt.

A rend őrei a hétvégén sem tétlenkedtek, a fokozott rendőri jelenlét pedig, úgy látszik, hatásos. A lakók szerint ugyanis megtisztult a környék, bátrabban mernek kimenni az utcára, mint egy hete. „Járőrök is vannak, de autóval is pásztázzák a környéket éjjel-nappal. Megnyugtató a jelenlétük, a drogosok pedig az orrukat sem merik kidugni otthonról” – mondta örömmel a %Ripost%-nak Magdolna, aki lapunkon keresztül is szeretné kifejezni köszönetét a hős rendőröknek.

Munkatársunk friss beszámolója szerint a Hős utcában nyoma sincs a korábbi áldatlan állapotoknak, a saját mocskukban fetrengő, öntudatlanul randalírozó kábítószereseknek. Az Örs vezér terén található zöldterületről is eltűntek a bódult fiatalok, miközben szinte állandó helyet bérelt magának a közelben egy rendőrségi kisbusz…

 

Fontos lenne a drogbetegek beilleszkedése
Az ijesztő jelenség kapcsán a rendőrségi razziákat követően kábítószerügyi egyeztető fórum tartottak. Ezen részt vett a két érintett kerület, azaz Kőbánya és Zugló polgármestere és jegyzője, a kormányhivatalok vezetői, a Fővárosi Önkormányzat rendészeti igazgatója, a mentők regionális igazgatója, a polgárőrök elnöke és a feladatellátásban érintett szervek munkatársai. Mindannyian egyetértettek abban, hogy elsődleges cél a kábítószert és az egyéb bódítószereket fogyasztók társadalomba integrálása, és ennek hatékony eszköze az egységes Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum életre hívása lehet.

 

Fotó: YouTube

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő videón, ahogy az orosz Szu–34-esek csapást mérnek az ukrán állásokra

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

magyarnemzet.hu

Beleszállt a fradistákba a baloldali ferencvárosi polgármester

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

magyarnemzet.hu

Már nem akar senkit sem meggyőzni, hogy az a meccs nem volt bunda

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak az M1-es autópályára: durva baleset történt

NÍNÓ

Megdöbbentő: beszakadt az út egy busz alatt Budapesten - Fotók

NÍNÓ

Nagy erőkkel rohantak a tűzoltók: baleset történt Budapesten

NÍNÓ

Mentőautó karambolozott Budapesten, egy gyermek is a sérültek közt van

NÍNÓ

Most jött: Szörnyű késelés Zuglóban? Kiderült az igazság!

NÍNÓ

Most érkezett: Kigyulladt egy családi ház a Mézeskalács utcában, azonnal rohantak a tűzoltók

NÍNÓ

Dráma Budapesten, egy autó alatt szakadt be az úttest

NÍNÓ

Iszonyat Egerben: barátai előtt csapta meg az áram a tinit, mentőhelikoptert riasztottak