Létrehozva: 2017.11.29.

Ezért került bíróság elé a Száva klán trónörököse

Nem hiába tartja a fiú saját apját, a Király utcában lövöldözõ Száva Róbertet példaképének! A 16 éves kis Száva hét és fél év börtönt is kaphat.

Szerző RIPOST

Úgy látszik, nem esik messze az alma a fájától. A hírhedt Száva család egyik legifjabb tagja is összetűzésbe került a törvénnyel: 16 évesen előbb a törzshelyének számító szoláriumot rabolta ki, ahonnan többek közt önbarnítót zsákmányolt, majd másfél hónappal később egy osztálytársára támadt viperával, hogy megszerezze annak mobilját. I. Marcellt előbb késsel fenyegette, majd másnap, 2016. december 6-án az utcán támadta meg,

többször is áldozata fejére sújtott a teleszkópos fémbottal. Az egyik ütés szilánkosra törte a fiú orrát, aki a földre került.

Miután támadója elvette tőle az iPhone-ját, elmenekült, de nem sokkal később a lakhelye közelében elfogták. Tettét nem tagadta, s a mobil is előkerült.

Egy rablás kevés volt a kicsapáshoz

Meglepő módon a 140 kilós, kigyúrt fiú a szolárium kirablása után tovább járhatott az Innovációs Szakképző és Továbbképző Iskola Központ és Gimnáziumba. Úgy hírlik, azért nem csapták ki, mert a pártfogói felügyelet levélben közölte az intézményvezetővel, hogy a tanuló jogviszonyát nem lehet megszüntetni. Így B., bár az iskolában is akadtak vele gondok, maradhatott. Egészen a következő ügyig, a mobilrablásig, azután az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesti Javítóintézetébe került. Az ügyészség két rendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablással és súlyos testi sértéssel vádolja.

Az ügy első tárgyalásán a Budapesti IV. és XI. kerületi Bíróságon a kis Száva bocsánatot kért áldozatától. A következő tárgyalást január 11-én tartják.

Nem a pénz miatt rabolt

A Ripost napilap szerdai cikkéből kiderül, hogy a fiú példaképe az előzetesben lévő apja, Száva Róbert, aki pár évvel ezelőtt a Király utcai lövöldözés miatt került reflektorfénybe. A fiú – noha huszonegy testvére van – nem küzdött anyagi gondokkal: taxival járt iskolába és azzal dicsekedett, hogy havi egymillió forint zsebpénzt kap. Édesanyja azonban a vallomásában ezt korrigálta: a fiú túloz, legfeljebb havi egy-kétszázezer forintot kapott, amit arra költhetett, amire akart. De miért kellett akkor neki mindenáron társa telefonja, amikor vehetett volna akár több hasonlót magának?

Az anya szerint fia tettei nekik, a szülőknek szóltak, egyszerű kamaszlázadásról van szó. Nem engedték el a szoláriumba, ahová korábban hetente kétszer is járt, bosszúból rabolta azt ki, a bevételt és huszonöt önbarnító krémet vitt el. 

Saját határait feszegette?

Mobilja is volt, nem szorult máséra, mégis erőszakkal szerzett egyet... A fiú vallomásában arra hivatkozott, hogy a súlya és cigány származása miatt sokan csúfolták őt, ezért támadt a társára. Lehet, hogy a viperás támadás és az okostelefon elrablása számára arról szólt, mit engedhet meg magának. Itt azonban már a rendőrség és az igazságszolgáltatás parancsol megálljt. Kérdés, hogy a születendő ítélet segít-e jó irányba terelni a kis Száva-fiút, vagy inkább beíratja a bűnözők iskolájába.

 

Fotók: N1TV

origo.hu

Oroszország óriási csapást mért az ukrán infrastruktúrára, Ukrajna több fontos helyről is kivonul

origo.hu

Titokzatos ajándék jelent meg Berki Krisztián sírján

borsonline.hu

Intenzív osztályra került a magyar legenda, haladéktalanul megműtötték

magyarnemzet.hu

Kína és Magyarország együtt lép az „arany vízi útra”

ripost.hu

Ez történt Berki Krisztián kislányával édesapja halála után

vg.hu

A kínai elnök Magyarországon: így védik a világ egyik legfontosabb emberét – Hszi Csin-ping kínai Rolls-Royce-szal érkezik Orbán Viktorhoz

origo.hu

Lemondott a teljes orosz kormány

travelo.hu

Egyre csak nőni és változni fog Balatonföldvár új látványossága

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek érzelmi tisztulást hoz a Bika újhold

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.delmagyar.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Most jött: akkora baleset történt, az egész autópályát lezárták Budapest felé

NÍNÓ

Most érkezett: utasokkal teli villamos és busz balesetezett Budapesten - helyszíni fotók

NÍNÓ

„Maradj ébren!” – kérlelte kétségbeesetten ikertestvére a magyar fiút, de örökre elaludt

NÍNÓ

Most jött: busz balesetezett Magyarországon, nagy a baj

NÍNÓ

„A mi kis forgószelünk volt” – Át akart kelni az úton a 12 éves fiú, nem élte túl

NÍNÓ

Most jött: megtörtént a baj a vasúti átjáróban, nem járnak a vonatok

NÍNÓ

Brutális a dugó az M9-esen: Sérültekhez rohannak a mentők

NÍNÓ

Több mint 200 iskolához vonultak ki a hatóságok: robbantással fenyegették az intézményeket