5 éve

Ezért került bíróság elé a Száva klán trónörököse

Nem hiába tartja a fiú saját apját, a Király utcában lövöldözõ Száva Róbertet példaképének! A 16 éves kis Száva hét és fél év börtönt is kaphat.

Szerző RIPOST

Úgy látszik, nem esik messze az alma a fájától. A hírhedt Száva család egyik legifjabb tagja is összetűzésbe került a törvénnyel: 16 évesen előbb a törzshelyének számító szoláriumot rabolta ki, ahonnan többek közt önbarnítót zsákmányolt, majd másfél hónappal később egy osztálytársára támadt viperával, hogy megszerezze annak mobilját. I. Marcellt előbb késsel fenyegette, majd másnap, 2016. december 6-án az utcán támadta meg,

többször is áldozata fejére sújtott a teleszkópos fémbottal. Az egyik ütés szilánkosra törte a fiú orrát, aki a földre került.

Miután támadója elvette tőle az iPhone-ját, elmenekült, de nem sokkal később a lakhelye közelében elfogták. Tettét nem tagadta, s a mobil is előkerült.

Egy rablás kevés volt a kicsapáshoz

Meglepő módon a 140 kilós, kigyúrt fiú a szolárium kirablása után tovább járhatott az Innovációs Szakképző és Továbbképző Iskola Központ és Gimnáziumba. Úgy hírlik, azért nem csapták ki, mert a pártfogói felügyelet levélben közölte az intézményvezetővel, hogy a tanuló jogviszonyát nem lehet megszüntetni. Így B., bár az iskolában is akadtak vele gondok, maradhatott. Egészen a következő ügyig, a mobilrablásig, azután az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesti Javítóintézetébe került. Az ügyészség két rendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablással és súlyos testi sértéssel vádolja.

Az ügy első tárgyalásán a Budapesti IV. és XI. kerületi Bíróságon a kis Száva bocsánatot kért áldozatától. A következő tárgyalást január 11-én tartják.

Nem a pénz miatt rabolt

A Ripost napilap szerdai cikkéből kiderül, hogy a fiú példaképe az előzetesben lévő apja, Száva Róbert, aki pár évvel ezelőtt a Király utcai lövöldözés miatt került reflektorfénybe. A fiú – noha huszonegy testvére van – nem küzdött anyagi gondokkal: taxival járt iskolába és azzal dicsekedett, hogy havi egymillió forint zsebpénzt kap. Édesanyja azonban a vallomásában ezt korrigálta: a fiú túloz, legfeljebb havi egy-kétszázezer forintot kapott, amit arra költhetett, amire akart. De miért kellett akkor neki mindenáron társa telefonja, amikor vehetett volna akár több hasonlót magának?

Az anya szerint fia tettei nekik, a szülőknek szóltak, egyszerű kamaszlázadásról van szó. Nem engedték el a szoláriumba, ahová korábban hetente kétszer is járt, bosszúból rabolta azt ki, a bevételt és huszonöt önbarnító krémet vitt el. 

Saját határait feszegette?

Mobilja is volt, nem szorult máséra, mégis erőszakkal szerzett egyet... A fiú vallomásában arra hivatkozott, hogy a súlya és cigány származása miatt sokan csúfolták őt, ezért támadt a társára. Lehet, hogy a viperás támadás és az okostelefon elrablása számára arról szólt, mit engedhet meg magának. Itt azonban már a rendőrség és az igazságszolgáltatás parancsol megálljt. Kérdés, hogy a születendő ítélet segít-e jó irányba terelni a kis Száva-fiút, vagy inkább beíratja a bűnözők iskolájába.

 

Fotók: N1TV

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Apró melltartóban fotózta magát Berki Mazsi - kép

ripost.hu

Csuti kitálalt új kapcsolatáról

life.hu

Titokban házasodott össze Rita Ora és Taika Waititi: "tökéletes" volt a nagy nap

vg.hu

Paprikaföldekről jött, műkörmökből csinált milliárdokat Jákob Zoltánt, a Nagy Ő

ripost.hu

Leleplezték a Sztárban Sztár versenyzőjét, forrnak az indulatok

hirtv.hu

Újabb politikus pártolt át a Párbeszédből a DK-ba

ripost.hu

Alig lehet ráismerni: bomba alakot villantott Gáspár Virág

travelo.hu

Sivatagtól a Déli-sarkig :a csodanő kalandos útjai - interjú Lubics Szilviával

ripost.hu

Elbukta vagyona nagy részét a TV2 új Nagy Ő-je

ripost.hu

"A gyerekeim nem ismerik" - Csuti kitálalt új kapcsolatáról

she.life.hu

Kedves lányos anyukák! Kérlek, beszélgessetek a lányotokkal az intim higiéniáról!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

NÍNÓ

"Megéreztem, hogy nagy baj történt" - Gyöngyi testvére és szerelme is meghalt a 6-os úton

POLITIK

Totális cenzúra az Eötvösben, a diákok nem beszélhetnek a vesztegetési botrányról

POLITIK

Botrányos felvétel: pénzért árulják az iskolai helyeket a budapesti elit gimnáziumban

POLITIK

Hatalmas veszteségei lehetnek a kárpátaljai dandárnak

NÍNÓ

Kiderült a szörnyű titok: Ezért lett öngyilkos a vonat elé lépő nagykőrösi menyasszony

NÍNÓ

Újabb busztragédia történt, sok a halott és a sérült

NÍNÓ

3,5 millió forintért megvette barátja élettársát a magyar férfi, majd szörnyű dolgokat tett

NÍNÓ

Nagy a baj Budapesten, tömegek várakoznak a pótlóbuszra