Létrehozva: 2017.10.27.

Megrázó fejlemények derültek ki, 1 évvel a bőnyi lövöldözés után

Munkatársunk a tragédia helyszínén járt.

Üresen áll a bőnyi ház, a tragédia óta senki nem lakik benne. Gy. felesége sem költözött vissza, úgy tudjuk az egyik fiánál lakik. A fák csaknem teljesen benőtték az udvart. Hiába van a Fő úton, a helyiek ma is megborzonganak, amikor elmennek előtte.

Különc és zárkózott család volt, tudták hogyan éltek, de senki nem akart beleszólni a dolgukba. Nem értik, mi történhetett ott egy éve. Felidézték, hogy sokáig le voltak zárva az utak, és napokig rendőrök lepték el az egész falut.

"Mindenki tudta, hogy voltak az öregnek fegyverei, és máskor is járt már nála a rendőrség. Nem tudjuk elképzelni, hogy most mi történhetett. Ha máskor is ellenőrizték már, akkor miért pont most kezdett el lövöldözni?" – mondja az egyik asszony, ezt senki nem érti Bőnyben.

Elbarikádozta magát és gépkarabélyból lőtt

2016. október 26-án a rendőrség egy nyomozás miatt házkutatást akart tartani a bőnyi nyugdíjasnál, Gy. Istvánnál, feltehetően illegálisan tartott fegyverek miatt. A férfi azonban nem volt együttműködő, elbarikádozta magát és tüzet nyitott rájuk, gépfegyverből, legalább 5-6 lövést leadott. Egy rendőrt fejbe lőtt, az ő életét már nem lehetett megmenteni. A rendőrök visszalőttek, ekkor Gy. is megsérült. A tököli rabkórházból helyezték előzetes letartóztatásba.

Ismert hungarista volt

A 76 éves Gy. István ismert hungarista volt, a Wikipédia szerint az 1990-es évek eleji-közepi hungarista mozgalmak egyik főszervezője, 1989-ben alapította Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali mozgalmat. A családot a faluban mindenki ismerte, az, hogy kizárólag terepszínű ruhában jártak, megszokottnak számított, ahogy az is, hogy a ház előtt parkoló autókból „kopaszok” szállnak ki, majd mennek gyakorlatozni az erdőbe.

Mindenki tudta, mi folyik Hodálypusztán

Nehéz megtalálni és megközelíteni is a területet, ahol Gy. István titkos kiképzőtábora volt az erdő közepén. Munkatársunk is csak távolról tudott fényképet készíteni. Látszólag egy ideje már nem járt arra senki.

"Mindennapos volt, hogy idejöttek házhoz, katonaruhás, kopasz emberek, aztán mentek is tovább Hodálypusztára. Ott régen házak voltak, de István felvásárolta a területet és bent az erdőben alakította ki a kiképzőtábort. A helyiek oda nem mehettek, be sem lehetett látni. Aki véletlenül odatévedt, azt elküldték. Isten tudja, mire készültek ott – mondta a %Ripost%-nak az egyik falubeli.

Úgy tudjuk, Gy. családtagjai is hasonló szemléletben éltek, még a hároméves unokáját is katonai ruhában masíroztatta a nyugdíjas.

Hősi halottá nyilvánították a fiatal nyomozót

Gy. áldozata Pálvölgyi Péter, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója. A tűzharcban sérült meg, olyan súlyosan, hogy hiába ment mentőhelikopter a helyszínre, életét már nem lehetett megmenteni. Pálvölgyi 46 éves volt. Magyarország belügyminisztere a rendőr őrnagyot hősi halottá nyilvánította, és alezredessé léptette elő.

Nincs felelős

Az ügyben a belső vizsgálat tavaly decemberben zárult le, de mindent szakszerűnek találtak, ami az aznapi bevetésen történt, vagyis nincs felelős. Szeptember 21-én emeltek vádat Gy. István ellen. 

Ügyvédje korábban azt nyilatkozta, hogy a nyugdíjas nem akart senkit megölni. A férfi csak azért vette a fegyvert a kezébe, hogy ezzel megakadályozza, hogy a nyomozók a házba bejussanak. Inkább rájuk akart ijeszteni, nem megsebesíteni őket. A műtét utáni ébredéskor tudta meg, hogy megölt valakit. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Ti melyik oldalatokon aludtok? Komoly veszélyeket rejt a legnépszerűbb póz

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Robbanás rázta meg Lágymányost: egy nő meghalt

NÍNÓ

Nagy a baj, elgázolt valakit M3-as metró

NÍNÓ

Baleset az M3-as autópályán, hatalmas a dugó

NÍNÓ

Égve hagyott cigaretta miatt csaptak fel a lángok Kiskunmajsán

NÍNÓ

Most jött: Flixbus balesetezett az autópályán, sok a halott, rengeteg a sérült - megrázó fotók!

NÍNÓ

Fél lábbal már a víz felett volt, Dunába akarta vetni magát egy 14 éves fiú

NÍNÓ

Rettenetes tragédia: nem tudták megmenteni a 34 éves, vétlen anyukát

NÍNÓ

Óriási csattanás a főúton, mentőhelikoptert riasztottak