5 éve

Pálinkába keverték a Ginát, meghalt egy ember Veresegyházon

Pipettával mérték a pálinkához a Ginát, nem mindenki úszta meg a veszélyes koktélt.

Szerző Ripost

Pálinkát ivott és mellé kokainozott az a négyfős társaság, amelynek tagjai rosszul lettek húsvéthétfőre virradóra, és egyikük életét vesztette.

Az eddigi adatok szerint a pálinkába a randidrogként is ismert Ginát kevertek, ez bizonyult végzetesnek.

Az ügy 31 éves gyanúsítottja, F. Imre az álmatlanság és a klinikai depresszió orvosi kezelésére is használt vegyületet pipettával mérte a pálinkához, két-három cseppet adagolt fejenként, de legalább öt-hat kört ittak, körülbelül félóránként egyet. Éjfél körül átmentek a társaság egyik másik tagjához, ahol tovább folytatták az anyagozást – írja a Zsaru magazin.

A lap szerint a vallomásaik eltérnek arra vonatkozóan, hogy a halálos adagot ki töltötte a poharakba. F. Imre tagadta, hogy ő a felelős, a csapat másik, tanúként kihallgatott női tagja szerint viszont ő kezelte az anyagot.

Azt beismerték, hogy az egyik kör kitöltése után a pálinkával együtt tévedésből több centiliternyi tiszta partidrogot húztak le. Pillanatokon belül rosszul lettek, percekre elvesztették a látásukat, voltak, akik hánytak, részben ez mentette meg az életüket.

A férfi úgy emlékezett, hogy hajnali 2-kor még mindenki életben volt, 5 körül vette észre, hogy élettársa halott. Az lett gyanús neki, hogy a nő nem horkol.

A kirendelt szakértő a poharakban egyértelműen azonosította a gamma-hidroxiburitát jelenlétét, a halál beálltát a nyomozók ennek túladagolásával hozták összefüggésbe.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!