6 éve

Rettenet: Láncra verte vak testvérét a kadarkúti férfi

Kegyetlen módszert eszelt ki, hogy megnevelje pszichiátriai beteg öccsét. Nevelõapjával együtt egy 4 méteres láncot rakott a nyakába, majd az udvaron álló utánfutóhoz kötözték...

Embertelen körülmények között kellett sínylődnie annak a vak férfinak, akit testvére a tanyájuk udvarán álló ponyvás utánfutóhoz kötözött - áll a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában.

A sértett évekig pszichiátriai gondozásban részesült Budapesten, majd néhány éve hazaköltözött Kadarkút-közeli tanyájukra, betegsége ellátatlan maradt. Testvére és nevelőapja többször bántalmazta, de agresszív magatartása ennek hatására sem változott meg, ezért nevelőapja kitalálta,

legjobb lesz, ha láncra verik, akár egy állatot.

2015. júliusában először a sértett bokájára erősítettek egy 4 méter hosszú láncot, majd azt áttették a nyakára. Ezt az egyik vádlott ismerőse jelezte a rendőrségnek, akik végül kiszabadították a borzasztó körülmények között élő látássérült férfit.

 A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottak ellen börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!