6 éve

42 nyaralót gyújtott fel Budaörsön szerelmi bánatában a 22 éves fiú

Elterelõ hadmûveletként bombariadókat provokált áruházakban, végül ez buktatta le.

Eleinte valószínűleg a rendőrök sem gondolták, hogy összefüggés lehet a fővárosi bombariadók és a budaörsi gyújtogatások között, de egy 100 fős nyomozócsoport végül elkapta azt a 22 éves fiút, aki bűntárs nélkül, teljesen egyedül "játszott a tűzzel" az elmúlt két évben.

A Blikk szerint a fiatal számlájára 42 nyaraló felgyújtása és 11 bombariadó írható. A tettes 2014-ben szakított budaörsi barátnőjével, ezért utálta meg a várost, így elkezdte szép sorban felgyújtogatni a víkendházakat. A rendőrség már egy ideje rájött, hogy sorozatgyújtogatóval állnak szemben, és hajtóvadászat indult ellene.

Valószínűleg ezért váltott taktikát: először telefonálni kezdett, és bombariadókat okozott különböző áruházakban, majd kihasználta az időt, amíg a rendőrség a bejelentéssel foglalkozott. Utolsó alkalommal egy hegyvidéki telefonfülkéből fenyegetett, majd elfutott, a fővárosi rendőrök azonban a helyszín közelében elfogták, előállították és őrizetbe vették.

A fiatal kihallgatásán mindent elismert, előzetes letartóztatását az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!