Pornóvideót posztolt a Facebookján egy koreai kormánypárti képviselő, kínos magyarázkodásba kezdett

A politikus szerint hackerek törték fel az oldalát, a pornóvideóval pedig csak megpróbálják lejáratni őt.

Egy pikáns tinipornó-videó jelent meg a kormányzó dél-koreai Demokrata Párt (DP) egyik képviselője, Park Jae-ho Facebook-oldalán vasárnap késő este. A 18 karikás tartalmat körülbelül 10 perc után törölték a politikus oldaláról, azonban ennyi idő bőven elég volt ahhoz, hogy országos botrány legyen a dologból – írja a Korea Joong Ang Daily angol nyelvű koreai hírportál.

Park Jae-ho hétfő délutánra összehívott egy sajtótájékoztatót, melyen azt mondta, hogy a Facebook-oldalát elsősorban nem ő, hanem a sajtósai kezelik. A politikus külön kihangsúlyozta, hogy egyelőre nem tudja, milyen körülmények között került ki a pornóvideó az oldalára, de szerinte hackerek törhették fel a felhasználói fiókját.

„Jelenleg nem tudom megmondani, hogy a segítőim hibáztak-e, esetleg rossz gombot nyomtak-e meg. Ezt most még senki sem tudja. Mondtam nekik, hogy várjanak és együtt derítsük ki a dolgot” – fogalmazott a kormánypárti képviselő.

A szóban forgó tartalmat egyébként egy Facebook-oldalról osztotta tovább a politikus, tehát a videóból szándékosan kivágták az explicit akciójeleneteket, hogy az megfeleljen a legnagyobb közösségi oldal pornográf tartalmakra vonatkozó szabályainak. A lényeg tehát nem látszódik a felvételen, ennek ellenére persze pontosan tudni, hogy mi történik. Ha mindenképp látni szeretné a majdnem négy perces szösszenet, ami az „egy lány, aki segítséget kiáltott, de senki sem hallotta” címet viseli, akkor erre a linkre kattintva megtekinteti.

A dél-koreai ellenzék legnagyobb pártja, a Nép Ereje Párt (PPP) bocsánatkérésre szólította fel a Park Jae-hot és a Demokrata Pártot. Szerintük teljesen mindegy, hogy kinek a hibájából került ki a pornóvideó a politikus oldalára, a lényeg, hogy elnézést kérjenek a választópolgároktól a kellemetlen bakiért.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!