5 éve

Ezt a különös fotót 17 éve nem tudják megmagyarázni a tudósok

Bár az ûrhivatal robotszondái már évek óta bolyonganak a vörös bolygó köves pusztaságaiban, és a bolygó körül keringõ mûholdak nagy felbontású kamerákkal pásztázzák a felszínét, hivatalosan még nem jelentettek be semmit, ami arra utal, hogy a Marson valaha is élet volt. De vajon a folyamatosan érkezõ fotókon miért látni mégis annyi gyanúsan mesterségesnek tûnõ formát?

Az UFO-hívők szerint a NASA hazudik, vagy legalábbis próbálja elrejteni az igazságot az emberiség elől. Némely elméletük szerint a Mars igenis lakott bolygó volt, egészen néhány ezer évvel ezelőttig. Hogy pontosan mi történhetett a lassan sivataggá vált bolygón, nem lehet tudni, de a NASA által közzétett fotókon folyamatosan észrevesznek valami oda nem illő dolgot. A marsi civilizáció alighanem az elillanó légkör és a vízhiány miatt pusztulhatott el. Bár a teóriák szerint a lakók a bolygó mélyebb rétegeibe költöztek biztonságos bázisokra, de egy halott bolygón szinte lehetetlen pótolni a kimerülő készleteket, így szép lassan kihaltak - írja napiufo.hu.

A bolygó körül keringő űrszondáknak hála, folyamatosan romoknak tűnő alakzatokra és egyéb struktúrákra bukkannak az önjelölt kutatók, akik nemes egyszerűséggel csak "marsi régészeknek" nevezik magukat.

Igaz, sok nevetséges "felfedezés" lát napvilágot, de lássuk be, az összes dolog nem lehet kitalált vagy hamisított! Itt van például a Mars Global Surveyor egyik fotója 2000 márciusából, amin a figyelmes szemlélő némi vizsgálódás után simán kiszúrhatja azt a hatalmas mesterséges tárgyat, amely egy kanyonra néző bázisnak tűnik.

A felfedezést Scott Waring UFO-kutató tette, akit már többször megpróbáltak ismeretlenek elhallgattatni. Waring szerint ez a tárgy teljesen sértetlennek, mondhatni, újnak tűnik, valakik karbantartják, vagyis a struktúra használatban van... A kanyonra néző pozíció pedig stratégiailag is teljesen rendben van. Könnyedén beláthatja onnan bárki a környéket. Mintha egy megfigyelőhely lenne. Ha pedig ez igaz, akkor valahol a közelben egy  hatalmas bázisnak is lennie kell...

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!