Létrehozva: 2021.12.15.

Téli költözés? 4 tipp új lakásod gyors, költséghatékony felújítására (x)

Új otthonunk felújítását illetően akkor sem kell csüggednünk, ha éppen a leghidegebb hónapokban kellene elvégeznünk a belső felújítást, hiszen sok munka ilyenkor is eredményesen teljesíthető. Egy téli beköltözésnél pedig nincs is hangulatosabb, hiszen ha szerencsénk van, akkor már itt tölthetjük el a legmeghittebb ünnepet is. Nézzük, melyek azok a munkák, amiket bátran elvégezhetünk télen, ha felújításról van szó.

Miért kihívás gyakran a téli költözés?

A legtöbben a hőmérsékletet és a kiszámíthatatlan időjárási körülményeket hoznák fel első érvnek, ugyanis a bútorok és a nagyobb tárgyak mozgatása például igencsak balesetveszélyes lehet csúszós utakon. Sokan pedig ódzkodnak a felújítás egyes fázisaitól, különösen a festéstől a hideg miatt.

Pedig még pénztárcánkkal is jót tehetünk, ha télen újítunk fel, hiszen lecsaphatunk például a készletkisöprés alatt lévő alapanyagokra, és elkerülhetjük az újévi árameléseket is. Emellett a szakemberekre sem kell ebben az időszakban annyit várakozni.

4 tipp új lakásod gyors és pénztárcabarát felújítására

1. Burkoljunk bátran!

Nem kell amiatt hónapokat várnunk, hogy a burkolásnak nekiláthassanak a szakemberek, csupán elegendő a hőmérsékletre figyelni. Az érintett helyiségben 10-12 °C hőmérséklet alá ne essen sem a levegő, sem a burkolni kívánt felület hője. Lehet, hogy így kicsit több időt kell szánni a ragasztó kötésére, és alaposabban kell szellőztetni, de rengeteget spórolhatunk, ha nem állnak több hónapon át a munkálatok.

Tipp: Zöld hitel igénybevételével házunk korszerűsítése még egyszerűbb lehet, a maximális hitelösszeg pedig egészen 70 millió forintot jelent.

2. Gipszkartonozzunk nyugodtan!

Talán ez az egyik hőre legkevésbé érzékeny anyag, amit hidegben is ugyanígy használhatunk. A nedvesedésre azonban figyelnünk kell, ezért száraz felületekre rögzítsük csak a gipszkartont, ha hosszan tartó és minőségi eredményt szeretnénk elérni.

3. Fessünk ki, frissítsük fel a falakat!

Egy gyorsan száradó festékkel ezt pikk-pakk elvégezhetjük. A hőmérséklet legyen 12-15 fok körül a festendő szobában, és már kezdődhet is a munka. Figyeljünk a gyakori szellőztetésre és arra is, hogy a festéshez használt eszközök és maga a festék is átvegye a helyiség átlaghőmérsékletét a munka megkezdése előtt.

4. Ablakcserére fel!

Még a tél első hónapjában sem vagyunk elkésve a nyílászárók cseréjével, ugyanis a megfelelő darabok megérkezése után a szakemberek néhány óra alatt eltávolítják a régit, és a helyére teszik az újat. Ezzel már az aktuális téli szezon számláin is sokat spórolhatunk, hiszen a korszerű ablakok sokkal jobban szigetelnek.

Fotó: hitelnet.hu

Hogyan vágjunk bele minél hamarabb?

Sok mindent mi magunk is elvégezhetünk, ha felújításról van szó. Ilyen például a festés, hiszen a megfelelő eszközök beszerzése után és a bútorok letakarását követően mi magunk is könnyedén nekiláthatunk a munkának.

A szakemberek is sokkal kevésbé leterheltek a téli időszakban a nyárihoz képest, így ilyenkor rövidebb határidővel tudnak elvégezni munkákat, ami a javunkra válhat, hiszen nem kell sokáig várakoznunk. Sőt, még az újévi munkadíjak emelése előtt elvégeztethetjük a munkát, akár jelentős összeget spórolva ezzel. Ha pedig nincs tőkénk a felújításhoz, akkor a zöld hitel nyújthat elsőrangú segítséget.

Az új otthonunkba való beköltözés előtt sokszor kell kisebb-nagyobb felújítási munkálatokat végrehajtani. Ha pedig ezeket a korszerűsítési munkálatokat éppen a leghidegebb hónapokban kellene elvégezni, akkor sem kell aggódnunk, hiszen a megfelelő körülményeket biztosítva több tevékenység is eredményesen kivitelezhető, például a burkolás, a festés és a gipszkartonozás, de még a nyílászárók cseréje is. Sőt, több esetben még spórolhatunk is, ha nem várjuk meg a tavaszt!

(x)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő, új képeken a Melrose Place sorozat egykor gyönyörű színésznői

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

hirtv.hu

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

origo.hu

Meglepő dolgot tett a súlyos beteg Károly király

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-