Létrehozva: 2016.06.24.

Kocsit tolnak Kocson - különleges fesztivált tartanak a szekerek szülővárosában

A július 8-10-i hétvége Kocson a kocsikról fog szólni, bár nem a sebesség szerelmeseié lesz a fõszerep. A 18. Nemzetközi Kocsitoló Fesztiválon sokkal többet fog számítani az ész és az erõ.

Szerző PR Petra

A különleges esemény helyszíne nem véletlen. A Tatától körülbelül 10 km-re található település nevéből származik ugyanis a kocsi szavunk, ami aztán más nemzetek nyelvjárásában is hasonló alakban jelent meg.

A hírnév a helyi mesteremberek egyik találmányának, az 1500-as években egyedülálló kocsiszekérnek volt köszönhető. A jármű különlegességét az adta, hogy a felépítése miatt sokkal könnyebb volt az akkori szekereknél, kialakítása kényelmes és praktikus volt, míg a sebességét 3 ló biztosította.

A fesztivál ezeknek a kocsikészítő mestereknek állít emléket és mindemellett biztosítja a fesztiválhangulatot. A rendezvény legjelentősebb programja a kocsitoló verseny, melyen 1800 méteren 350 kg-os szekereket tolnak végig a falun 5 fős csapatok. A megmérettetés kifejezetten népszerű. Nemcsak az ország távolabbi pontjairól érkeznek rá a nevezések, de Olaszországból, Németországból és Szlovákiából is. Idén második alkalommal nAgymenők futam is lesz, ahol a versenyzők 3 kategóriában (profi, amatőr, kezdő) mutathatják be saját fejlesztésű járműveiket.

Az első két napon kiállítások és koncertek szórakoztatják majd a látogatókat, többek között a helyi tehetségeket is megismerhetik. Az aktív időtöltésre szomjazókat is várja érdekes program: buborékfociban és lézerharcban is megmozgathatják magukat.

Vasárnap a kocsitoló versenyé és a nAgymenőké lesz a főszerep, de a fellépők sem maradhatnak el. Tompeti és barátai a gyerekeket, Szikora Robi és az R-Go az idősebbeket énekelteti meg. Késő délután a rendezvényre érkezők hőlégballonnal emelkedhetnek a magasba. A fesztivált a Varga Banda társulat tűzzsonglőrjei és egy fergeteges tűzijáték zárja. 

Szerző PR Petra

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

life.hu

Erre senki sem számított: a hercegi pár 14 év házasság után beadta a válókeresetet

magyarnemzet.hu

Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-