tóth gabi
Az édesen pikáns párolt káposzta az egyik legjobb párosítás sült húsok mellé! A különbözõ ízek kombinációja igazi gasztronómiai élmény! De nemcsak finom a káposzta, hanem nagyon egészséges is!
A káposzta a legegészségesebb téli zöldség, a legjobb természetes immunerősítő a betegségekkel teli időszakban. Ára igazán kedvező:
ilyenkor legolcsóbban káposztával tudsz egészségesen étkezni!
Hihetetlenül sok finomság készíthető belőle és az ünnepi asztalról sem hiányozhat! A káposzta nyersen, salátaként tartalmazza a legtöbb C-vitamint, így vigyáz legjobban az egészségre.
Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy gyors és kíméletes hőkezelés után is rengeteg értékes anyagot tartalmaz. A párolás során ugyan veszít vitamintartalmából a zöldség, de rengeteget még így is megőriz.
Ha köretben gondolkodunk, akkor
a párolt káposzta a legjobb választás!
Remekül kiemeli a sültek ízét, ráadásul apró trükkökkel igazi csúcsköretet készíthetsz belőle.
Egészen más dimenzióba kerül ez az egyszerű étel, ha almát, birsalmát, aszalt szilvát, narancsot, mazsolát és különleges fűszereket is teszel mellé!
Ráadásul a telt íz mellé alacsony kalóriatartalom társul, így ez az összeállítás ideális választás az ünnepi asztalra!
A zamatos és ízletes párolt káposzta titka: ne sózd meg párolás előtt!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Ha gyümölccsel készíted, akkor a gyümölcsöket csak a dinsztelés végén add a káposztához. (1 kg káposztához 1-2 almát számolj)
Ecet helyett használhatsz almaecetet, citrom,- vagy narancs levet is.
Ha a köménymagot előre megpirítod, sokkal intenzívebb lesz az íze!
A párolt káposzta nagyon jól fagyasztható, érdemes nagyobb adagot készíteni, majd kis adagokban lefagyasztani, így bármikor tálalhatod! Jolly joker az ünnepre!
Ha ropogósan szereted, figyelj a párolási időre.
Jól illik hozzá a fahéj, a szegfűszeg, a csillagánizs, a gyömbér, a kakukkfű és a boróka bogyó!
Ha elpárolog a folyadék dinsztelés közben, pótold! Ha ínyencségre vágysz, kevés vörösbort is löttyinthetsz hozzá!