Létrehozva: 2018.03.25.

Hajat festenél otthon? Ez az olaj csodákra képes

Függetlenül attól, hogy magad fested a hajad vagy befizetsz egy szalonba, a hajfesték így is, úgyis a bõrödre fog kerülni. Tehát vagy neked, vagy a fodrásznak kell azzal küzdeni, hogy eltávolítsa a festéknyomokat a füled mögül, a nyakadról, vagy a homlokodról. Megmutatjuk most a megoldást.

Most kezdted, vagy évtizedek óta fested a hajad? Imádod a divatos színeket, vagy csak szeretnéd eltüntetni az ősz hajszálakat? Nem árt tudni, hogy a  tartós hajfestékek  megváltoztatják a haj eredeti szerkezetét. Apró molekulák formájában először behatolnak a szálak mélyébe, ahol egyrészt kivilágosítják a természetes színt, és a helyére a saját színkódjukat teszik, másrészt akkorára nőnek, hogy utána már nem tudod eltávolítani a hajszálakból.

A hajfesték, pláne a sötétbarna vagy fekete, sajnos nyomot hagy a bőrödön és napokig látszik. Ha nekiállsz valamilyen arclemosóval, citromhéjjal, netán alkohollal eltüntetni, előfordulhat, hogy az érzékenységet, bőr irritációt okoz nálad. Mielőtt nekiállsz a hajfestésnek, érdemes egy kis elővigyázatosság!

Segít a kókuszolaj!

Ez nem csak sütésre jó, hanem bőrápolásra is kiváló.  Egy vattára cseppents rá az olajból és kend be a homlokod, a tarkód, a füled mögötti bőrfelületet. Utána hozzáláthatsz a hajfestéshez, és meglátod, a bekent részt nem fogja be a hajfesték, sőt a bőröd sem szárad ki.  A festék lemosása előtt töröld le az olajat és mosd meg a hajad. 

A kókuszolaj vagy másik nevén a kókuszzsír a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert zsiradék. Az egész trópusi világ számára már évezredek óta ez az elsődleges zsírforrás. Emberek milliói használják és tapasztalják meg jótékony hatásait. A kókuszolaj nemcsak fogyasztásra alkalmas, hanem gyógyszerként, gyógyhatású készítményként is kiváló.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-