tóth gabi
A hagymaleves az egyik legegyszerûbb és legolcsóbb fogás. Ha nem vásároltál be külön leveshez, akkor is el tudod készíteni, hiszen általában minden háztartásban ott vannak a hozzávalók. Egy-két jó trükkel pedig felejthetetlen fogássá teheted!
A hagymaleves a világ egyik legegyszerűbb étele: olajon megfonnyasztod a felkarikázott hagymát, vízzel felengeded, beleteszel leveskockát, és amikor felforrt, behabarod tejföllel vagy tejszínnel. Tálaláskor sajtos pirítóst tehetünk rá, vagy csak belereszelünk egy kis sajtot.
A vöröshagymához dinszteléskor adjunk egy kis fokhagymát is, vagy kevés cukrot, esetleg csorgathatunk rá egy evőkanál mézet, ettől karamellizálódik a hagyma. Ízesíthetjük a levest kurkumával vagy zöldfűszerekkel. De amitől igazán finom lesz, az egy kis fehérbor vagy vodka, gin, bármilyen rövidital, aminek nincs karakteres íze. Nem kell sok, csak egy evőkanálnyi, és az alkoholtartalma elfő, úgyhogy nyugodtan adható a leves gyereknek is. Viszont remekül kiemeli a hagyma ízét!