Létrehozva: 2018.01.27.

A forralt bor már a múlté, így isszák most a sört a menők

A sör eddig a nagy nyári melegek kedvenc itala volt, de most beférkõzött a hideg idõ italai közé. Ha unod a forralt bort, most mutatunk valami újat, amit otthon is érdemes kipróbálni.

A forralt bor már a múlté, így isszák most a sört a menők

Ha egy téli hétvégén összejöttöka baráti társasággal, érdemes valami különleges itallal előállni. Olyan kell, ami melegít és nem kerül óriási összegbe. Erre a legjobb  - ami mostanában egyre közkedveltebb - a forralt sör. Fűszerek mindig vannak otthon, sörből meg érdemes valami könnyebb, édesebb ízűt beszerezni, és 20 perc alatt elkészül egy érdekes, téli ital, ami jobb, mint a forralt bor.

Hozzávalók:

  • 2 üveg (fél literes) sör

  • 1 rúd fahéj

  • negyed marék szegfűszeg

  • 6 szem kardamon

    Elkészítés:

  • Vegyél elő egy 2 literes zománcozott edényt.

  • Öntsd bele a sört és kezd el forralni.

  • Forrás közben tedd bele a fűszereket és kavargasd, mert kifut.

  • Ha felforrt, vedd le a tűzről és fedd le 10 percre.

  • Szűrd le és tedd csészékbe.

    Egészségetekre!

     

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -