5 éve

Felháborító, ami a mentősöket zaklatással vádoló tinilánnyal történik

V. Szilviának a rendõrségen nem kell felelnie a hamis állításaiért, a mentõsök csak polgári peres úton vehetnek elégtételt.

Bő egy év meghurcoltatás után tisztázták azt a két budapesti mentőst, akiket szexuális erőszakkal vádolt meg egy budai gyermekotthonban élő tinilány. A rendőrség semmilyen bizonyítékot nem talált arra, hogy V. Szilvia állításai valósak lennének, most bizonyítottság hiányában megszüntették a nyomozást.

"A mentősök indíthatnak polgári pert személyiségi jogaik megsértése miatt. Az már más kérdés, hogy mivel a lány kiskorú, csak később lesz perelhető, vagy ha már férjnél van, mert jogilag akkor számítana nagykorúnak. Ellenkező esetben a törvényes képviselőjét vonhatják eljárás alá – hangsúlyozta a Borsnak Hegedűs László ügyvéd. Az is előfordulhat, hogy a gyermekotthon vezetőségének kell felelnie.

Felmerülhet, hogy a lány ellen rendőrségi nyomozás indul félrevezető állításai miatt, ám Szilviának ettől sem kell tartania. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, mivel a korábbi eljárást bizonyítottság hiányában zárták le, hamis vád miatt nem indul eljárás a tini ügyében.

2016. november 9-én a Széll Kálmán tér környékére hívtak mentőt, ahol a 17 éves lány rosszul lett. A kiérkező mentősök hiába próbálták rávenni, hogy menjen velük, ellenállt. Végül sikerült beültetni az autóba, de mivel hányt, a kocsit meg kellett állítani. A fiatal később szexuális erőszakkal vádolta meg az őt ellátó mentősöket, azt állítva: végigtapogatták a testét, felszólították, elégítse ki őket. A két férfit ezután őrizetbe vették, kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat is, de a bíróság már nem látta olyan biztosnak a vádakat, mivel csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el számukra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így néznek ki 24 évvel a sorozat vége után a Família Kft. sztárjai - kép

origo.hu

Botrányos hazugságot állítanak Köllő Babettről - videó

life.hu

Nézz be Rúzsa Magdiék otthonába: minden helyiségből sugárzik a stílus és az elegancia

ripost.hu

Sorra búcsúznak tanítványai és tisztelői Béky Lászlótól - elment a Tanár Úr

mandiner.hu

Nógrádi György: Egy harmadik világháborúban az USA ugyanúgy elpusztulna, mint Európa

borsonline.hu

Mi történik az RTL-nél? Sorra rúgják ki a műsorvezetőket, a rajongók kiakadtak

astronet.hu

Most ér földközelbe az üstökös, amihez hasonló ötvenezer éve nem járt erre

ripost.hu

Gáspár Evelin teljesen új külsővel jelent meg - fotó

ripost.hu

Mint két tojás: Kovács Áron megmutatta tinédzser fiát

ripost.hu

Ő az a kegyetlen szerető, aki bosszúból kinyomta szerelme mindkét szemét

ripost.hu

Lázadnak az RTL sztárjai: sorra rúgják ki a csatorna műsorvezetőit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!