Létrehozva: 2016.10.27.

Íme, a szezon legfinomabb diétás nasija: Fahéjas-almás zabroppancs

Meg fogsz õrülni ezért a cukormentes, de mégis nagyon finom édességért. Elvben sokáig eláll, de tuti, hogy nem tudsz annyit sütni, amennyit pillanatok alatt ne ennének meg.

Szerző Molnár Hédi

Egy édesség, amit bármikor, bárhol elropogtathatsz. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ezért nem fogja megemelni a vércukor-szinted, amikor beleharapsz ebbe az ropogós sütikébe.

Végre egy sütemény, ami sokáig eláll és nem kell hűtőben tárolni

Fahéjas-almás zabroppancs

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehelyliszt (zabpehelyből csinálj darálóval)
  • 15 dkg hajdina vagy tönköly liszt
  • 3 teáskanál kukorica keményítő vagy nyílgyökér liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csésze joghurt
  • 1,5 csésze reszelt alma
  • 7,5 dkg kókuszolaj
  • 4 teáskanál vaj
  • 1/2 teáskanál mandula aroma
  • 1 teáskanál só
  • 1. Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 230 fokra. Bélelj ki egy lapos tepsit sütőpapírral.

    2. A liszteket keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Majd add hozzá a szobahőmérsékletű kókuszzsírt és vajat, illetve a mandula aromát. Használd a kezed az összedolgozáshoz, hogy egyenletes, morzsás legyen az állaga.

    3. Tedd a masszába joghurtot és a reszelt almát és keverd egyenletes masszává az egészet, ha kell megint használd hozzá a kezed. Ha túl száraz, akkor tegyél még hozzá egy kis joghurtot, ha esetleg túl nedves, akkor zablisztet adj még hozzá.

    4. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen kb. 1.5 cm vastagságúra és szaggass belőlük kb. 4-5 cm átmérőjű kerek sütiket. A megmaradt tésztát gyúrd össze és nyújtsd ki újból, amíg el nem fogy a maradék is.

    5. Tedd a sütőbe 15-16 percre és addig süsd amíg ropogós nem lesz a külseje és puha marad a belseje. Az idő letelte után mindenképp nézd meg, mert könnyen megég.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -