Létrehozva: 2016.10.29.

Halkonzervből csúcsvacsora! Olcsó és brutálisan finom!

Hihetetlen, hogy mennyire egyszerû elkészíteni ezt a finom diétás ételt! Ráadásul a nap folyamán bármikor büntetlenül eheted!

Szerző Molnár Hédi

Tudtad, hogy az egyszerű konzerves halból fantasztikus halpogácsát készíthetsz? Nemcsak gyors, egyszerű és finom, de nagyon egészséges is!

Pillanatok alatt átsül, így mindig frissen tálalhatod, amikor megéheztek.

Kínálhatod önálló fogásként, mondjuk egy remek friss saláta mellé, de krémlevesek és főzelékek kísérője is lehet.

Hidegen és melegen egyaránt finom!

Eheted reggel, délben és este, hidd el, nem fogod megunni, annyira ízletes.

Halpogácsa

Hozzávalók:

  • 3 tonhalkonzerv (nem olajos!)
  • 2 evőkanál mandulaliszt vagy Mester Morzsa
  • 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
  • 2 tojás
  • 1 csokor koriander- vagy petrezselyemlevél összevágva
  • 1/2 citrom leve
  • só és bors ízlés szerint
  • 3-4 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • 1. A konzervek tartalmát egy szűrőbe téve csöpögtesd le.

    2. A hagymát egy serpenyőben pirítsd meg, majd hagyd kihűlni.

    3. Egy tálkában keverd össze a lecsöpögtetett halat, a tojásokat, morzsát, a kihűlt hagymát, a felaprított koriandert és a mandulalisztet. Facsard rá a citromot, sózd és borsozd ízlésed szerint.

    4. A masszából formázz lapos pogácsákat, ezeket forró olajon süsd aranybarnára 3 perc alatt. Kb. 12-14 darab jön ki ebből a mennyiségből.

    Isteni finom!

    Ha szereted, ízesítheted chilipaprikával is! Majonézzel kínáld.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -