tóth gabi
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy már mindent tudsz a mikrózásról! A következõ trükkök között biztosan találsz olyat, amire még álmodban sem gondoltál volna.
A mikrohullámú sütő eddig is megkönnyítette az élteted,
Különösen praktikus, hisz így kis adagot is tudsz készíteni és nem érzed pocsékolásnak, hogy egy lábas vizet kell forralnod 2 cső miatt. Fogj 1-2 db kukoricát és úgy, héjastól-hajastól tedd a mikróba. Magas fokozaton, körülbelül 6 perc alatt meg is fő. Ha kihűlt, csak pucold meg és már ehető is.
Forgácsolt, vagy szeletelt zsíros magvakat kitűnően lehet így készíteni. Egy tányérra tedd rá az adagot és magas fokozatra kapcsold a sütőt. Percenként nézz rá és ellenőrizd, hisz könnyen túlpirul.
A megmaradt friss fűszernövény, gyorsan tönkremegy, ha nem teszel vele valamit. A legegyszerűbb, ha kiszárítod. Szerencsére, erre is teljesen tökéletes a mikród. Morzsold le a növényt és tedd kis tányérra a leveleket. Majd rakd a sütőbe és magas hőfokon 30 másodpercre indítsd el. Lehet, hogy ennyi elég is lesz, de ha nem ismételd a műveletet, míg teljesen száraznak nem érzed.
Tisztítsd meg a héjától és a végeitől a gerezdeket és tedd őket tálkára. Önts rá kis olívát, sózd és borzozd is meg. Közepes hőfokon körülbelül 3 percig párold őket. Akkor jó, ha már teljesen puha. Remek krémet készíthetsz belőle.
Mielőtt nekiállnál kifacsarni egy citromot vagy lime-ot, tedd be 20 másodpercre a mikródba. Így sokkal több levet fogsz tudni kinyerni belőle, sokkal kevesebb vesződséggel.