tóth gabi
Nem kell megvárnod a nyarat, hogy a strandon végre beszerezhesd az isteni kürtõs kalácsot! Ezzel a bomba recepttel te magad is elkészítheted a szuper inyencséget otthon, a konyhádban!
A kürtöskalács eredetéről ugyan megoszlanak a vélemények, abban azonban valószínűleg mindenki egyetért, hogy ennek a fényesen ropogósra sült finomságnak csak nagyon kevesen tudnak ellenállni. Bár a faszénen készült kürtöskalács íze utánozhatatlan és a speciális sütődorong is tovább nehezíti, hogy saját készítésű kalácsunk legyen, azonban ez nem lehetetlen!
Sütődorong helyett használj fém sörös dobozt!
Az üres dobozokat csomagold be alufóliával, majd kend körbe olvasztott vajjal. A forma készen áll a sütésre!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Ha megsült, még forrón darált dióba, cukrozott fahéjba, vagy kókuszreszelékben is megforgathatod!
(Forrás: Dobai Kitti Facebook, Vali hagyományos konyhája)