Létrehozva: 2016.05.29.

Hát ez zseniális: süss sörös dobozon kürtöskalácsot!

Nem kell megvárnod a nyarat, hogy a strandon végre beszerezhesd az isteni kürtõs kalácsot! Ezzel a bomba recepttel te magad is elkészítheted a szuper inyencséget otthon, a konyhádban!

Szerző Ripost

A kürtöskalács eredetéről ugyan megoszlanak a vélemények, abban azonban valószínűleg mindenki egyetért, hogy ennek a fényesen ropogósra sült finomságnak csak nagyon kevesen tudnak ellenállni. Bár a faszénen készült kürtöskalács íze utánozhatatlan és a speciális sütődorong  is tovább nehezíti, hogy saját készítésű kalácsunk legyen, azonban ez nem lehetetlen!

Sütődorong helyett használj fém sörös dobozt!

Az üres dobozokat csomagold be alufóliával, majd kend körbe olvasztott vajjal. A forma készen áll a sütésre!

Kürtöskalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás egész
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • Így készítsd:

  • Futtasd meg a tejben az élesztőt egy kiskanál cukorral.
  • Majd dolgozd össze a többi hozzávalóval.
  • Dagaszd addig a tésztát amíg hólyagosodni nem kezd. 
  • Tedd meleg helyre és keleszd duplájára!
  • Sodord a tésztát csíkokra és tekerd fel a dobozra. Olajozd meg egy kicsit a kezed, így könnyebben rátapad majd a tésztára a cukor.
  • Szórj egy tálcára cukrot, forgasd bele a dobozra tekert tésztát.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben először fektetve - de olykor átfordítva - süsd 5-5 percig, majd állítsd talpra a dobozokat és süsd a kürtöskalácsot készre, ropogósra!
  • Ha megsült, még forrón darált dióba, cukrozott fahéjba, vagy kókuszreszelékben is megforgathatod!

    (Forrás: Dobai Kitti Facebook, Vali hagyományos konyhája)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -