6 éve

Ezekkel a cipőtrükkökkel sokat spórolhatsz!

Ki ne dobd a kissé viseletes, megunt, vagy kényelmetlen lábbeliket! Mutatjuk a legjobb ötleteket, hogy cipõid újra szépek és kényelmesek legyenek!

Valljuk be őszintén, cipőből soha nem lehet elég! De nem kell mindig újat venned, ha ismered ezeket a fortélyokat. Ennek a 9 ötletnek bármikor jó hasznát veheted!

1. Szalagot a cipőre

Egy darabka szaténszalag irtó szexivé varázsolja a legegyszerűbb cipődet is! A cipő belső részébe ragaszd be a szalagot, majd egyszerűen kösd át a lábfejeden.

2. Csillámot a sarokra

A kecses cipősarkak hamar áldozatául eshetnek a metrólépcsőnek, vagy például egy fémlábtörlő rácsainak. Azonban nem kell aggódnod! Egyszerűen kijavíthatod a sarkán esett sérülést, ráadásul szuper elegáns topánkád lehet! Csak kend be ragasztóval a cipősarkat és forgasd meg csillámporban!

3. Növeld fél számmal a méretét!

Szép, de kényelmetlen? Könnyen javíthatsz a helyzeten! Húzz egy vastag zoknit a lábadra, vedd rá a cipőt és hajszárítóval fújd pár percig.

4. Töri a lábad? Mélyhűtőbe vele!

Egyszerűen megelőzheted a vízhólyagokat a lábadon és a sarkadon, ha a fagyasztóba teszed a cipődet egy éjszakára! Tömd ki a cipő orrát újságpapírral, tölts meg egy nejlonzacskót negyedrészt vízzel, jól zárd le, majd óvatosan hajtogasd a cipőd méretére. A megfagyott víz egyszerűen kitágítja a cipődet a kényelmes méretre!

5. Impregnáld

Vászoncipőidet ilyen egyszerűen teheted vízállóvá! Egy darabka méhviasszal kend át a felsőrészt, így garantáltan túléli a nyári zivatart.

6. Dekorálj!

A nyári lábbeli kiválóan alkalmas arra, hogy kiéld rajta a kreativitásodat, és teljesen új dimenzióba helyezd! Színes virágok, különleges gyöngyök, kiegészítők és a cipőd teljesen egyedi és gyönyörű lesz!

7. Írj, rajzolj, díszíts!

Egy sima fekete filctollal is csodálatos és különleges dolgokat alkothatsz egy egyszerű cipellőre. Még egyedibb lesz, ha a sarkát egyedülálló módon dekorálod különböző kiegészítőkkel!

8. Tárold úgy, hogy meglegyen a párja!

 

Papucsaidat, cipőidet könnyen tárolhatod ezzel a helytakarékos megoldással. Egyszerű vállfákra tegyél 2-2 csipeszt, segítségükkel könnyen párosíthatod a lábbeliket! Így fér el adott helyen keveredés nélkül a legtöbb pár cipő! Könnyen átláthatod és kiválaszthatod a ruhádnak, hangulatodnak megfelelő lábbelit!

 

9. Előzd meg a szagokat!

Egy cipőt a kellemetlen szagok miatt is száműzhetünk a kedvencek közül. pedig egy egyszerű sózással megakadályozhatod a kínos bukét!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!