Az édesen pikáns párolt káposzta az egyik legjobb párosítás sült húsok mellé! A különbözõ ízek kombinációja igazi gasztronómiai élmény! De nemcsak finom a káposzta, hanem nagyon egészséges is!
A káposzta a legegészségesebb téli zöldség, a legjobb természetes immunerősítő a betegségekkel teli időszakban. Ára igazán kedvező:
ilyenkor legolcsóbban káposztával tudsz egészségesen étkezni!
Hihetetlenül sok finomság készíthető belőle és az ünnepi asztalról sem hiányozhat! A káposzta nyersen, salátaként tartalmazza a legtöbb C-vitamint, így vigyáz legjobban az egészségre.
![]()
Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy gyors és kíméletes hőkezelés után is rengeteg értékes anyagot tartalmaz. A párolás során ugyan veszít vitamintartalmából a zöldség, de rengeteget még így is megőriz.
Ha köretben gondolkodunk, akkor
a párolt káposzta a legjobb választás!
Remekül kiemeli a sültek ízét, ráadásul apró trükkökkel igazi csúcsköretet készíthetsz belőle.
![]()
Egészen más dimenzióba kerül ez az egyszerű étel, ha almát, birsalmát, aszalt szilvát, narancsot, mazsolát és különleges fűszereket is teszel mellé!
![]()
Ráadásul a telt íz mellé alacsony kalóriatartalom társul, így ez az összeállítás ideális választás az ünnepi asztalra!
A zamatos és ízletes párolt káposzta titka: ne sózd meg párolás előtt!
Párolt káposzta
![]()
Hozzávalók:
Így készítsd:
![]()
Tippek:
Ha gyümölccsel készíted, akkor a gyümölcsöket csak a dinsztelés végén add a káposztához. (1 kg káposztához 1-2 almát számolj)
Ecet helyett használhatsz almaecetet, citrom,- vagy narancs levet is.
Ha a köménymagot előre megpirítod, sokkal intenzívebb lesz az íze!
A párolt káposzta nagyon jól fagyasztható, érdemes nagyobb adagot készíteni, majd kis adagokban lefagyasztani, így bármikor tálalhatod! Jolly joker az ünnepre!
Ha ropogósan szereted, figyelj a párolási időre.
Jól illik hozzá a fahéj, a szegfűszeg, a csillagánizs, a gyömbér, a kakukkfű és a boróka bogyó!
Ha elpárolog a folyadék dinsztelés közben, pótold! Ha ínyencségre vágysz, kevés vörösbort is löttyinthetsz hozzá!
![]()
