Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2015.09.17.

Vágykeltő diétás süti, ha szerelemre vágysz és szereted az "okos" édeset

A mák az öröm növénye! A legjobb afrodiziákum. Ha szerelemre vágysz, ebbõl a mákos sütibõl sokat is ehetsz, mivel cukor nélkül készült, így egyáltalán nem hizlal!

Szerző Ripost

A régi görögök úgy tartották, hogy a mákszemek Aphrodité könnyeiből keletkeztek, amelyeket Adoniszt siratva, szerelméért hullatott. Azóta a tudomány is bizonyította, hogy a mák az egyik legjobb afrodiziákum! Ezzel a sütivel lelkiismeret furdalás nélkül bolondíthatod szerelmi életed! Nem hizlal, mert nem került bele cukor!

Knap Daniella receptje

Tészta:

  • 110 g zabpehelyliszt
  • 35 g sikér
  • 110 g Update1 Master mix
  • 2,5 dl langyos tej
  • 25 g olvasztott vaj
  • 5 ml Update1 Lovely sweet
  • 5 g instant élesztő
  • 1 csipet só

  • Töltelék:

    15 dkg darált mák

    30 g édesítő (Update1 Zero porrá darálva)

    1cs (20g) Update1 Vanilla sweet porrá darálva

    75 g langyos tej

     

    Így készítsd     

    Forgasd össze a liszteket, a sikért és a porélesztőt. Majd add hozzá az olvasztott vajat, a langyos tejet, a sót és az édesítőt és gyúrj belőle tésztát. Legjobb dagasztó programon készíteni egy kenyérsütő gépben.

    Dagasztás után a tésztát nyújtsd téglalap alakúra és simítsd el rajta az előre bekevert mákos tölteléket – ezt nem kell felfőzni, elég összekeverni.

    A töltelékkel megkent tésztát tekerd fel, vágd kb. 5 cm széles darabokra és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. Takard le és jó fél óráig hagyd kelni.

    A sütőt kapcsold be 180 fokra.

    A megkelt tekercsek tetejét kend le tojássárgájával és már mehet is a tepsi a sütőbe! 15-20 perc alatt lesz kész.

    Tippek:

    Azért jó kenyérsütő gépben dagasztani, mert jó levegős lesz a tészta
     

    Dagasztás után a tésztát egyből formázd és töltsd meg. Nem szükséges két kelesztés! Ugyanis a reform liszttel készült tészta a második kelesztési fázisban már nem emelkedik meg, kisütve nehéz és tömény lesz.

    Csak nagyon éles késsel állj neki a szeletelésnek, különben kifolyik a töltelék.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -