tóth gabi
A mák az öröm növénye! A legjobb afrodiziákum. Ha szerelemre vágysz, ebbõl a mákos sütibõl sokat is ehetsz, mivel cukor nélkül készült, így egyáltalán nem hizlal!
A régi görögök úgy tartották, hogy a mákszemek Aphrodité könnyeiből keletkeztek, amelyeket Adoniszt siratva, szerelméért hullatott. Azóta a tudomány is bizonyította, hogy a mák az egyik legjobb afrodiziákum! Ezzel a sütivel lelkiismeret furdalás nélkül bolondíthatod szerelmi életed! Nem hizlal, mert nem került bele cukor!
Knap Daniella receptje
Tészta:
Töltelék:
15 dkg darált mák
30 g édesítő (Update1 Zero porrá darálva)
1cs (20g) Update1 Vanilla sweet porrá darálva
75 g langyos tej
Így készítsd
Forgasd össze a liszteket, a sikért és a porélesztőt. Majd add hozzá az olvasztott vajat, a langyos tejet, a sót és az édesítőt és gyúrj belőle tésztát. Legjobb dagasztó programon készíteni egy kenyérsütő gépben.
Dagasztás után a tésztát nyújtsd téglalap alakúra és simítsd el rajta az előre bekevert mákos tölteléket – ezt nem kell felfőzni, elég összekeverni.
A töltelékkel megkent tésztát tekerd fel, vágd kb. 5 cm széles darabokra és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. Takard le és jó fél óráig hagyd kelni.
A sütőt kapcsold be 180 fokra.
A megkelt tekercsek tetejét kend le tojássárgájával és már mehet is a tepsi a sütőbe! 15-20 perc alatt lesz kész.
Tippek:
Azért jó kenyérsütő gépben dagasztani, mert jó levegős lesz a tészta
Dagasztás után a tésztát egyből formázd és töltsd meg. Nem szükséges két kelesztés! Ugyanis a reform liszttel készült tészta a második kelesztési fázisban már nem emelkedik meg, kisütve nehéz és tömény lesz.
Csak nagyon éles késsel állj neki a szeletelésnek, különben kifolyik a töltelék.