Létrehozva: 2015.09.16.

Elítélték az anyagyilkos ISIS-rajongó dán lányt

Elítélték azt a 15 éves tinilányt, aki Dániában halálra szurkálta az édesanyját, miután órákig nézegette a YouTube-on az Iszlám Állam lefejezõs videóit.

Elítélték azt a 15 éves tinilányt, aki Dániában halálra szurkálta az édesanyját, miután  órákig nézegette a YouTube-on az Iszlám Állam lefejezős videóit. Lisa Borch legalább hússzor szúrta a konyhakést az édesanyjába, 29 éves iszlamista iraki barátjával együtt.

Lisát a tavaly októberi tette miatt 9 évre börtönbe zárják. A bíróságon elhangzott, hogy a tinilány akkor kezdett radikalizálódni, amikor megismerkedett iraki barátjával.

A tinilány először egy svédországi muszlim férfival járt, de az elhagyta, és visszament a feleségéhez és a gyermekeihez. Ekkor keresett és talált vigaszt a lány az iraki Bahtar Mohammed Abdullánál, akit egy menekülttáborban ismert meg a lakásuk közelében.

A gyilkosság után Lisa felhívta a rendőrséget. Azt mondta, sikítozni hallotta az édsanyját, kinézett az ablakon, és egy fehér férfit látott menekülni.

Amikor a rendőrök kiérkeztek, a lány egy fotelben ült és az iPhonját nyomogatta, miközben YouTube videókat nézett. Fel sem állt, amikor azt kérdezték, hol van az édesanyja, csak felfelé bökött az emeletre. A rendőrök az asszonyt vérbe fagyva találták meg az ágyában. A férje éppen üzleti úton volt.

A lány lett az első számú gyanúsított. A rendőrök lefoglalták a számítógépét, és kiderült: órákon át nézegette azokat a videókat, amelyeken Dzsihádi John lefejezi az Iszlám Állam két brit túszát.

Anya és lánya között állandóak voltak a veszekedések, az anya azt akarta, hogy a lánya szakítson 14 évvel idősebb barátjával. Ezt már Lisa ikertestvére vallotta, aki el is költözött hazulról, nem bírta az örökös szóváltást.

A gyilkosságot a barátjával közösen tervelte ki a lány: a bírónő szerint hidegvérrel elkövetett, előre kitervelt emberölés történt. A  pár terve az volt, hogy Szíriába mennek, és csatlakoznak az Iszlám Államhoz.

A szerelemnek vége szakadt: a bíróságon a férfi és a lány már egymást vádolta a késeléssel. Mindkettőjüket bűnösnek találták. Lisa Borch 9 éves börtönbüntetését egy fiatalkorúaknak fenntartott intézményben kezdi meg. A férfi, Abdulla 13 évet kapott, miután kiengedik, kitoloncolják Dániából.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Orosz katonák jelentek meg egy amerikaiak által használt légitámaszponton

origo.hu

Brutális képek a háború pokláról

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas titkokat árultak el a Házasság első látásra szereplői

travelo.hu

Videó: Egy tanuló pilóta durván a kifutóhoz csapta a gépet, amelyen 345-en utaztak

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-