6 éve

Feljelentette a buszsofőrt, mert az 20 percig mobilozott vezetés közben

Csaknem 20 kilométeren át beszélgetett mobilján egy távolsági járat vezetõje. Még az utasok csomagjait is mobillal a kezében pakolta be, és sokszor a kormányt sem fogta. Elismerte, felelõsségre vonták.

A kapuvári buszmegállóban kezdett el telefonálni a Veszprémbe tartó távolsági járat vezetője. Az egyik utas folyamatosan azt remélte, hamarosan leteszi végre, de ez még akkor sem történt meg, amikor begördültek a 20 kilométerrel arrébb lévő csornai buszmegállóba. Ott egy férfi a bőröndjét szerette volna a csomagtartóba rakatni: a bőbeszédű sofőr ezt is telefonálás közben tette meg.

És még be is szólt

Amikor az aggódó utas megszólította, és megkérdezte tőle, hogy egészen Veszprémig telefonálni fog-e, a sofőr foghegyről csak annyit vetett oda: "Még az is lehet!" Kár volt, az utas azon az állásponton volt, hogy ha az autók sofőrjeinek nem szabad vezetés közben mobilozniuk, akkor a buszsofőröknek sem, így azonnal jelentette az esetet. A közlekedési társaság kérdőre vonta a sofőrt, aki azonnal vállalta a felelősséget - a belső szabályzat szerint jártak el vele.

Gyakoriak a szabálysértések?

A %RIPOST% egyik olvasója hasonló esetről számolt be. Õ a Kapos Volán egyik járatát látta, miközben a buszmegálló mellett szeretett volna az úttesten átkelni. "Megálltam az út szélén és vártam, hogy a megállóban lévő járat elinduljon. Mivel 40 fokos meleg volt, rövidnadrágot és topot viseltem.

A sofőr, miközben fél kézzel mobiltelefonját tartotta, másik felével pedig a hatalmas kormányt fogta, hogy az útra irányítsa a buszt,

még arra is szakított időt, hogy kifelé kacsintgasson. Akkor nagyon sajnáltam, hogy nem volt telefon a kezemben, hogy lefényképezzem. Idegesítő volt a tudat, hogy ennyire nincs felelősségtudata egy utasokat szállító sofőrnek."

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin bizalmasának elképesztő bejelentése

borsonline.hu

Lebukott a válogatott focista, nemi erőszak miatt tartóztatták le

mindmegette.hu

4+1 isteni uborkasaláta, ami tökéletes köret minden sült hús mellé

hirtv.hu

Még az egész élete előtt áll, de retteg elhagyni otthonát a 9 éves fiú

ripost.hu

Amerikában dobta le a textilt Szandi lánya: Blanka nagyon dögös bikiniben

vg.hu

Hatalmas lyukkal az oldalán repült 14 órát az Emirates egyik gépe

origo.hu

Szabó Zsófi kézen állva próbált terpeszteni, de nem sikerült valami jól - videó

travelo.hu

Rómában egy ókori híd romjai bukkantak elő a Tiberis folyó medréből

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

ripost.hu

Sejtelmes bejegyzést tett közzé Szabó Ádám exe

mindmegette.hu

Ha ilyet vettél meg ne edd! Szívritmuszavart okozhat ez a chips