Létrehozva: 2015.05.19.

Terroristák akartak robbantani az M0-s autóúton? A bolgár sajtó ijesztő találgatása

Szélsõségesek bosszúja? Busztársaságok egymás közötti leszámolása? Mit akart a rosszul öltözött, gyanús alak?

Szerző Varga Zoltán

A bolgár nyomozóhatóságok elsősorban terrorizmust esetleg busztársaságok közötti konkurenciaharcot feltételeznek a bolgár busz ügyének hátterében, amelyen gyanús csomagot találtak az M0-s autóút Anna-hegyi pihenőjében - írta több bolgár napilap is keddi számában.

A bolgár hivatalos tájékoztatás szerint az Europolon belüli együttműködés keretében várják az adatokat a magyar és cseh társszervektől.

Sapkát, szemüveget viselt

Mint már több helyen hírül adták bomba volt egy Magyarországon át közlekedő buszon. Egy Prágából Pozsonyig jegyet váltó cseh vagy szlovák állampolgárságú férfi rejtett el csőbombát a Várnába tartó járaton. Az illetőnek"erősen alkohol szaga volt, sapkát és szemüveget viselt, ruházata ócska és viseltes volt" - mondta a sofőr.

Szúrós szagú folyadék

Az utas Prágában szállt fel a járműre és Pozsonyig váltott jegyet, Brnóban azonban leszállt és nem tért vissza csomagjáért, amely útközben felborult és szúrós szagú folyadék folyt ki belőle - olvasható a bolgár lapokban.

    Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére azt közölte: a Prága és Várna között május 16-án menetrend szerint közlekedő autóbusz vezetője Magyarország területén, útja során vegyszerszagot érzett, ezért az M0-s autóút Annahegyi pihenőben megállt. Az utasokat leszállította, majd a raktér átvizsgálása során egy gyanús csomagra figyelt fel, ezért értesítette a rendőrséget.

 

Mindenki nemet mondott

Beszámolt arról is, hogy Budapest közelében már azért álltak meg, mert ő is erős vegyszerszagot érzett. Amikor megkérdezte az utasokat, hogy szállít-e vegyszert valaki, mindenki nemet mondott. Ezt követően nyitották ki a csomagtartót, ahol rátaláltak a csomagra, amelyből a szag származott. Benne egy ablakmosó folyadékot tartalmazó műanyag flakont találtak és egy óraszerkezetet kábelekkel. Ekkor hívták ki a magyar rendőrséget.

Mindenki találgat

A helyszínre érkező Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata "a gyanús csomagot a helyszínen hatástalanította", majd további vizsgálatra elszállította - írta a rendőrség.

Nyomban beindult a találgatás.

A legmerészebb feltételezések szerint máris az Iszlám Állam állhat a csőbomba hátterében. A találgatást egyelőre nem erősítette meg senki.

 

Bréking!

Megszólal a magyar terrorelhárítás!

A TEK közleményében azt írja, hogy az eddigi információk alapján nem merült fel ideológiai vagy politikai indíttatású terrorcselekmény elkövetésének gyanúja. A cselekmény a jelenlegi adatok szerint tehát semmilyen terrorszervezethez nem köthető, vallási radikalizmus sem áll a háttérben.

A TEK közvetlenül nem vesz részt az eset kivizsgálásában, de minden támogatást megad a hazai és európai társszerveknek az eredményes munkához.

 

    

Szerző Varga Zoltán

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmas módon próbál még több pénzt szerezni Kulcsár Edina és G.w.M

origo.hu

Berki Mazsi új barátjával csókolózós képet mutogat

borsonline.hu

"Sírva hívott fel a peronról" - megszólalt az anyuka, akinek a gyermekét kidobták a vonatról

vg.hu

Megmérgezték az ukrán katonai hírszerzés vezetőjének feleségét

metropol.hu

Váratlan fordulat, Gulácsiról nagy bejelentést tett az edzője

vg.hu

Drasztikusan drágulhatnak az élelmiszerek Magyarországon

origo.hu

Felismerhetetlen újabb fotóján az Ázsia Expressz győztese

mindmegette.hu

Rákkeltő ez a konyhai eszköz, azonnal vidd vissza az üzletbe

ripost.hu

Találd ki, hogy Magyarország hányadik a legbiztonságosabb országok listáján, ha Norvégia a 24.

life.hu

Van megoldás a bakteriális hüvelyfertőzésre: így ismerjük fel(x)

ripost.hu

Tuvic Aleksandrának nagyon fontos a pénz egy férfiban

ripost.hu

Hoppá: Nagy Ő Virág kíméletlenül nekiment Jákob Zolinak, csípős szavakkal csapott oda

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-