7 éve

Újabb háziasszonyt tett dúsgazdaggá a Harry Potter

A varázslótanonc egyik csodát a másik után teszi. Most épp egy 40-es angol családanyát tett milliomossá. Pedig az asszony csak a gyerekei iskoláztatására akart egy kis pénzt keresni.

Szerző Keserû L. Zsuzsa

 

Ha a 8 éves lányát az osztálytársai nem bántják az iskolában, akkor Julie Deane talán ma is csak a háztartását vezeti. Az iskolai erőszak azonban arra kényszerítette, hogy a gyerekeit drága magániskolába vigye. Az egykori könyvelő elgondolkodott, miből tudná előteremteni a borsos tandíjat.

Gyerekek az ötletgazdák

600 fontnyi (nem egészen 250 ezer forintnyi) megtakarításával a konyhában kezdte a vállalkozást 2008-ban. Az ötletet a gyerekeivel közösen olvasott Harry Potter-könyvek adták. Ódivatú, bőrből készült hátitáskákat kezdett gyártatni, saját tervei alapján, amilyet a varázslóiskola növendékei is hordtak.

Gerillamarketingbe fogott, és érkeztek is a megrendelések. A vállalkozás kb. egy év alatt kinőtte a konyhát, sőt az egész házat. Az igazi áttörést a Guardian karácsonyi ajándékötleteket tartalmazó száma hozta meg, ugyanis egy piros táska megjelent az ajánlott termékek között.

A Harrods is árulja

Ma a táskák ára 55 és 285 font között változik (22 és 410 ezer Ft), mérettől és a bőr minőségétől függően. A termékpaletta jócskán kibővült, utazótáskákkal, telefontokokkal, tárcákkal. Minden darab az Egyesült Királyságban készül, a gyár száz embernek ad munkát.

Deane asszony üzletet nyitott Londonban, a Covent Gardenen, de a Harrods, a John Lewis és a Bloomingdale's is árulja a termékeit, meg üzletek sora kb. száz országban. Az interneten érkező megrendelésekre pedig bárhová szállítanak. A Cambridge Satchel Company éves forgalma ma 13 millió font (cirka 5,3 milliárd Ft).

Taylor Swift is ilyet hord

A táskák rendkívül népszerűek, a celebritások – Taylor Swift, az amerikai énekes vagy az angol rádiós-tévés műsorvezető, Fearne Cotton – is szívesen hordják.

Szerző Keserû L. Zsuzsa

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ki az egyiptomi cápatámadás halálos áldozata

vg.hu

Beszólt Putyinnak egy orosz újságíró, ez lett a sorsa

vg.hu

Megvan az első ország, amely vadászgépet adna Ukrajnának

ripost.hu

Aurelio köszöni szépen, jól van a börtönben

mandiner.hu

Jakab bement a Parlamentbe, és megnézte, ott van-e (videó) (videó)

vg.hu

Elképesztő beismerést tett a TikTok az amerikai felhasználók adataival kapcsolatban

mindmegette.hu

Balaton fagyija 2022: ez a kreáció lett idén a győztes fagylalt!

ripost.hu

„Láttam az egyik lány csontjait” - megszólalt a diósjenői tragédiáról a nagynéni

ripost.hu

Forró videó: Ezt művelte a hotelszobában Lékai-Kiss Ramóna

ripost.hu

Csodát tesz kertedben a szódabikarbóna

ripost.hu

Las Vegasban villantotta meg tökéletes testét Szandi - Fotó