7 éve

Így alkudozz a fizetésedről és jól jársz!

Egy állásinterjú legizzasztóbb része mindig a fizetésrõl szól. Elmondjuk, hogy kezeld a helyzetet, hogy a végén te járj jól!

Szerző Ripost

Nagyjából talán sejted, hogy mennyit kínálnak majd azért a pozícióért, amire éppen hajtasz, de biztosan nem tudhatod. Ezért a legfontosabb, hogy soha ne te mondd ki az árat elsőnek! Ha véletlenül alacsonyabb összeget mondasz, mint amit adnának, már nem fogod tudni feltornázni.

Mutatunk néhány csapdát rejtő kérdést és hozzá olyan válaszokat, amellyel fel tudod puhítani a helyzetet.Interjúztató: Milyen fizetési nagyságrendre gondolt?
 Te: Beszéljünk először inkább az szakmai követelményekről és az elvárásokról, hogy felmérhessem, mit tudok Önöknek nyújtani!


Interjúztató: Mi volt az utolsó feladata az előző munkahelyén?
Te: Ez az állás különbözik a az előző munkakörömtől. Beszéljük meg, hogy mi lenne a feladatom és felelősségem, majd ehhez igazítsuk majd a korrekt árat.  – A "felelősség" és a "korrekt" kifejezésekkel tiszteletet vívsz ki magadnak, így komolyan vesznek.


Interjúztató: Mekkora fizetést várna el?
Te: Elsősorban azt keresem ebben a munkában, ami szakmailag előrevisz. Ismerem, hogy mekkora a piaci értéke és biztos vagyok benne, hogy az Önök cége ezt teljesíteni tudja.  – Ezzel azt mondod, hogy tisztában vagy a saját szakértelmed piaci értékével és a céget is komolyan veszed.


Interjúztató: Ahhoz, hogy ajánlatot tudjak adni Önnek, ismernem kell az elvárásait. Mondana egy tól-ig-határt?
Te: Örülnék, ha meg tudnánk egyezni. Kezdhetnénk onnan a tárgyalást, amennyit a költségvetésükben erre a pozícióra beállítottak! – Ezzel visszadobod a labdát, anélkül, hogy bizonytalannak tűnnél.


Interjúztató: Miért nem árulja el a fizetési igényét?
Te: Úgy látom, ezzel a pozícióval kapcsolatban terveik vannak a cég jövőjére nézve, ez pedig számomra fontos információ. Remélem, hozzájárulok majd a sikerekhez.  – Így  érzékelteted, hogy tisztában vagy vele: veled sokat kereshetnek.

Érzed az irányt, ugye? Többször is belekérdeznek majd az anyagi elvárásaidba, méghozzá egyre konkrétabban. Ha látják, hogy 2-3 alkalommal visszadobod a labdát, azt is látják majd, hogy kemény tárgyalópartnerrel van dolguk, ami még eggyel több ok arra, hogy jó ajánlatot tegyenek neked!

forrás: www.time.com

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin bizalmasának elképesztő bejelentése

origo.hu

Ez az a film, amelynek a forgatásán Bruce Willis súlyos fejsérülést szenvedett és ami miatt gyógyíthatatlan beteg

borsonline.hu

Kiadták a riasztást, jégeső tarolja le mindjárt ezeket a területeket

hirtv.hu

Dráma az M5-ösön: Pisztollyal támadott meg három nőt egy román álrendőr

ripost.hu

Szerencse és boldogság vár erre a 3 csillagjegyre júliusban

hirtv.hu

Megtalálták a Kis-Dunában elmerült második BVOP-s áldozatot is

lakaskultura.hu

Így lesz a sötétből világos: növeld a természetes fény mennyiségét a konyhádban!

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

ripost.hu

Nem várt fordulat történt Fekete Dávid ügyében