Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2015.06.05.

Fotózz drónnal, meggazdagodsz!

Szinte nem múlik el nap olyan szenzációs sajtófotók nélkül, amiket drónnal, azaz egy mini helikopterre szerelt kamerával készített a riporter. A napokban Enrique Iglesias drónos balesete járta be a világot, korábban pedig életmentõ drónról olvashattunk. A 10 ezer forintos repülõtõl a milliót meghaladó árú profi gépekig bármilyen eszközt megvehetünk. Az újságíró szövetség oktatást szervezett a tanulni vágyó riportereknek.

 

Nem kell már sem repülőgép sem légügyi engedély egy látványos felvétel elkészítéséhez. Az angol drone (méh) után a drón elnevezés terjedt el a pilóta nélküli, mini helikopterekre, amelyek egy digitális kamerával képesek épületek, szakadékok és más nehezen megközelítő helyek fölé szállva kiváló fotókat és videókat készíteni.

Legutóbb az ifjabb Iglesias mexikói koncertjét tették hírértékűvé egy drónbaleset felvételei. A kritikus pillanatok a huszadik másodperctől láthatók.

 

Valkűr emberéletet mentett

Ha csak a májusi texasi árvízből megmentett négy tagú család lenne a méhecskék egyetlen hőstette, már akkor sem hiába alkották meg őket. Garrett Bryl Valkűr nevű drónjára reflektort szerelt, és így pásztázta végig a megáradt folyószakaszt. A fény megcsillant egy elsüllyedt teherautón, amelybe egy négy fős család rekedt. Garrett azonnal értesítette a tűzoltókat, akik így megtalálták is kimentették a bajbajutott embereket.

Fotók a Grand Canyonban

Vásárolni a tízezer forintos gyerekjátéktól az egymillió forintnál is drágább profi masinákig mindent lehet, csak a pénztárcánk szab határt.

 

 

Ha nem rendszeresen, hanem csak egy jeles alkalommal szeretnénk légi felvételt - mondjuk a Grand Canyonba szervezett romantikus lánykérésről -, akkor könnyen találunk erre vállalkozó szakembert. Húsz felvételt már 25 ezer forint plusz áfáért megcsinálnak. Persze a repülőjegyet is be kell kalkulálni a költségvetésbe.

Válj profivá

Ha mégis saját magunk szeretnénk légi felvételekre specializálódott riporterekké válni, akkor érdemes lehet a Bálint György Újságíró Akadémián június 11-re tervezett, „Drónok: mítosz és valóság” című, három részes előadást meghallgatni, amelyet Gyarmati László szakújságíró prezentál, gyakorlati bemutatóval fűszerezve.

origo.hu

Szívrohamot kapott az olimpiai bajnok magyar tornász, Ónodi Henrietta

ripost.hu

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

metropol.hu

Rajokban állnak a mentők a Balatonon: rettenetes, ami ott történt

mandiner.hu

Felelőtlenség volt vagy egyedi ötlet a Szajna-parti megnyitó a franciáktól?

ripost.hu

Összeroppant a gyásztól Katus Attila

magyarnemzet.hu

„Milák minden lépését megtervezte ebben a háborúban”

ripost.hu

Miért viselkedik így Milák Kristóf? Kitálalt a világbajnok legenda

mindmegette.hu

Mit főzöl hétvégén? Ezekkel a receptekkel fuss neki a vasárnapi ebédnek, és a neved is imába foglalják

ripost.hu

Pár nap, és milliárdok találnak rá az igaz szerelemre – ígéri a jós

ripost.hu

„Harcosként emelkedsz fel az angyalok közé” – összeomlott a gyásztól a magyar olimpikon

ripost.hu

Ezek nem lehetnek majd a gyerekeknél szeptembertől az iskolában: itt a lista!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-