Létrehozva: 2023.01.06.
Módosítva: 2023.01.06.

Rekordot döntött az új milliárdosok és milliomosok száma Magyarországon

Megvan minden idők legnagyobb hazai lottónyereménye.

Több mint 4 ezren váltak milliomossá, öten pedig milliárdossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival 2022-ben. Az év utolsó hónapjában pedig megszületett minden idők legnagyobb hazai lottónyertese is, több mint bruttó 30 milliárd forintnak örülhetett egy szerencsés magyar. A legtöbb hétszámjegyű nyeremény 2022-ben is a számsorsjátékokon született, de a sportfogadás is több mint 1500 tippelőt tett milliomossá.

 

 

Minden eddiginél több, 4383 milliomos született tavaly a Szerencsejáték Zrt. játékosai között. A legtöbb, 1176 játékos az Ötöslottóval lett gazdagabb, köztük 7-en százmilliót, 2 játékos pedig milliárdot is meghaladó összeget vihetett haza 2022-ben. A Skandináv lottón összesen 28-an örülhettek a millióknak, köztük 7-en pedig százmillióknak. Hatoslottón 7 nagynyertes született, köztük egy milliárdos és öt százmilliomos. A Kenó 100 szerencsésnek jelentett milliókat tavaly, a Luxoron 112-en, a Puttón 190-en örülhettek hétszámjegyű összegnek, a Jokerrel pedig 286-an váltak milliomossá.

 

2022-ben megszületett minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereménye, hiszen december 9-én egy szerencsés bruttó 75 871 601,70 euróval, vagyis átszámítva több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb. A szerencsés nyertes ezzel nem csak a hazai szerencsejáték történelembe írta be magát, 880 forintos nyertes szelvényével egy csapásra a 100 leggazdagabb magyar közé is bekerült. A milliárdos csúcsdöntőt leszámítva 78-an váltak milliomossá az Eurojackpoton.

 

A sorsjegyeket választók közül is többszázan csatlakozhattak a milliomosokhoz: online és offline kaparóssal összesen 782-en gazdagodtak hétszámjegyű összeggel, köztük több olyan szerencsés is volt, aki a főnyereményt is megütötte. A legtöbb nyertes a „Játék összeköt! befogadó játszótérépítési programot támogató Nagykarácsony sorsjegy játékosai közül került ki, összesen 124-en örülhettek összesen 394 millió forintos nyereményüknek. A második legnépszerűbb a sorban a Kaszinó játék volt tavaly, amellyel 112 szerencsevadász összesen 604 millió forintot nyert. Az évek óta töretlen sikernek örvendő Buksza 30 nagynyertesének összesen 510 millió forintos nyereményt jelentett, a Vadvilág sorsjegycsalád pedig 104 nyertesét összesen 511 millió forinttal tette gazdagabbá.

 

Igazán szerencsés volt az év a sportfogadók körében is, ahol 1623 egymillió forintot elérő nyereményt érő szelvény született. A Totón 44-en, a Góltotón 3-an örülhettek, a földi hálózatban elérhető tippmixen 839 játékosnak volt milliós szerencsése, míg a TippmixPrón 737 fogadó válthatta milliókra tippjeit. TippmixPrón a legkisebb tét mellett megtett idei legnagyobb nyeremény 430 433 Ft volt, amit egy 10-es kötés 2.152-es oddsával ért el egy játékosunk. A Tippmixen a legkisebb tét mellett megtett idei legnagyobb nyeremény 1 765 063 Ft volt, amit egy 9/10-es kombináció mind a 10 kimenetelének eltalálásával, 8.825-ös odds-szal ért el egy játékosunk.

 

A Szerencsejáték Zrt. 2022 során többször is szervezett különsorsolásos akciókat, amelyeken akár nyeretlen szelvény vagy sorsjeggyel is lehetett játszani, ezen akciók eredményeként mintegy száz játékos örülhetett milliós nagyságrendű nyereményének.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Világcég segíthet BL-álmokban, így alakulhat a Fradi kerete

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

mandiner.hu

Daniel Freund olyat kapott, amit nem tesz ki az ablakba: egyetlen kínos kérdés elhallgattatta

ripost.hu

Három csillagjegy, akikre még áprilisban rátalál a nagy szerelem

magyarnemzet.hu

Hózápor a Mátrában, a Bükkben mínusz 13 fokot mértek + fotók

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 185 millió? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 45 millió? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Fontos levél érkezik a napokban minden postaládába - ez áll benne!

MANIMÉKER

Tiéd lett a 910 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Érkeznek az szja-tervezetek: mutatjuk, mi a teendő!

MANIMÉKER

Tiéd lett a 780 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett a 650 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai