MANIMÉKER

Szerző Ripost

5 hónapja

Pénzügyi garanciát vállal a VIONN okos vadriasztó (x)

Az őszi szezonban, nagyjából szeptembertől november közepéig tart a szarvasok násza, amikor is ezek a vadállatok gyakran veszélyérzet és mindenféle körültekintés nélkül ugrálnak ki az úttestre, figyelmen kívül hagyva az éppen arra haladó gépjárműveket. Egy magyar fejlesztés, a VIONN okos vadriasztó hatékony megoldást kínál az esetek elkerülésére, ráadásul még pénzügyi garanciát is vállalnak az esetlegesen bekövetkezett balesetekért.

Szerző Ripost

Magyarországon évente több ezer állat, köztük őzek, szarvasok és vaddisznók pusztulnak el az utakon és autópályákon, miután autóval ütköztek. A veszély nemcsak ősszel és télen, de akár tavasszal és nyáron is fennáll, amikor a vadállatok folyamatosan hagyják el megszokott környezetüket a tájegységi vándorlásuk, a párzási ösztönük vagy akár táplálékszerzés miatt. Az Országos Vadgazdálkodási Adattár statisztikái szerint leggyakrabban az őzeket éri baleset, ugyanakkor sok mezei nyúl és fácán is az autósok áldozatául esik.

A vad váratlanul és hirtelen kerülhet az útra. Fotó: vionn

Tudható, hogy az autóvezetők nem feltétlenül jelentik be a gázolást a hatóságoknál, ezért az incidensek évi 15-20 ezerre becsült száma a valóságban akár a 40 ezret is elérheti. Ezt a számot hivatott csökkenteni az első okos vadriasztó, amely a gépjármű alvázára rögzítve a beépített hangszórónak köszönhetően jelzi az autósok érkezését az állatvilágnak. A VIONN GO fejlesztői egy mégis bekövetkezett, vadállat által okozott baleset esetén pedig még a keletkezett kárt is öt munkanapon belül megtéríti az ügyfeleiknek egymillió forintig.

 

Minden óvatosság ellenére bekövetkezhet a baleset

 

Nem lehet elég figyelmesen és óvatosan közlekedni ahhoz, hogy egy-egy baleset ne történjen meg az utakon – vélik a vadászok, akik szerint, noha a vadásztársaságok ritkán viszik bíróság elé az egyes ügyeket (az elhullott vad az adott társaság tulajdonát képezi), előfordulhat, hogy ha az autós kártérítési igénnyel él egy közúton történt vadgázolás után, ahol még figyelmeztető tábla is felhívta a figyelmet a veszélyre, akkor ők is kártérítési igénnyel élnek az autós felé az elhullott vad miatt. Ugyanis alapesetben a területet kezelő vadásztársaságnak nem kötelező kifizetni az autóban keletkezett kárt. Sőt, mint írtuk, amennyiben a vad elpusztult, még a vadászok kérhetik a vadkár megtérítését, ha a helyszíni nyomok alapján a kiérkező helyszínelők azt állapítják meg, hogy az érintett autós nem vette figyelembe a vadveszélyre figyelmeztető táblát, azaz nem az ilyenkor elvárható óvatossággal vezetett.

Szerencsére manapság már több olyan eszközt lehet vásárolni, amely nagy biztonsággal garantálja, hogy a vadállatok nem ugranak ki a gépjármű elé.

 

Minden eddiginél nagyobb biztonságba helyezik az autósokat

 

Az úttestre kiugró állatok ellen sokáig nem volt valós megoldás azon kívül, hogy a gépjárművel közlekedők figyelték az útpályát, azonban az első hazánkban is elérhető okos vadriasztó speciális technológiájának köszönhetően minden eddiginél nagyobb biztonságban tudhatják magukat az autósok, hiszen a gépjármű alvázára rögzítendő termékben a beépített mozgásérzékelő figyeli az autó mozgását és az eszköz induláskor automatikusan bekapcsolódik. A szintén beépített hangszórónak köszönhetően a VIONN GO menet közben jelzi érkezésünket az állatvilágnak.

Menet közben figyelmezteti az eszköz a vadat. Fotó: vionn

A készülék a gyártó által kifejlesztett hangfrekvenciát bocsát ki, ami már az autó érkezése előtt zavaróan hat a vadakra, ezért távol maradnak a hang forrásától. Ezáltal elkerülhető, hogy például egy kifejlett szarvas tetemes anyagi károkat, akár személyi sérülést, vagy akár halálos balesetet is okozzon. Mint az a VIONN GO szakembereitől tudható, a fejlesztés minden körülmény között állja a sarat: az innovatív eszköz évszakálló, használatával biztonságban utazhatunk az év mind a 365 napján.

Az eszköz egyik legfontosabb innovációja továbbá, hogy a szélenergiával működő termékekkel ellentétben alacsonyabb sebességen is bekapcsol.

 

Senki ne bízza a véletlenre saját és családja testi épségét!

 

A termék egy belső energiaforrással működik, amelyre a gyártó két év garanciát vállal. Minden eszköz egyedi hologramos azonosítóval ellátott, amelyet vásárlás után szükséges regisztrálni a honlapon, és ami különösen vonzóvá teszi ezt a konstrukciót, hogy a cég két éven keresztül pénz-visszafizetési garanciát vállal. (A vadgázolás estén fizetendő egymillió forintos összeghatárt vadkárral kapcsolatos tanulmányok figyelembe vételével állapították meg.) Továbbá a cég 0-24 órás ügyfélszolgálatot működtet Magyarországon, a felszerelés során pedig technikai tanácsadással is rendelkezésre állnak a vásárlóik részére.

Mindez azt mutatja, hogy a cég maximálisan megbízik az eszköz hatékonyságában. A VIONN GO-val bárki úgy utazhat, hogy nem bízza a véletlenre saját és családja testi épségét.

(X)

 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hajléktalan lett a Fekete Vonat sztárja

origo.hu

Válás közben is együtt nyaral Peller Anna és Lukács Miklós

magyarnemzet.hu

Szoboszlai őszintén reagált az észtek elleni kő-papír-olló balhéra

ripost.hu

Sokatmondó idézet utal Király Viktor házassági válságára

mandiner.hu

Veszélyes precedens, hogy semmibe vették a magyar tiltakozást a NATO-ban – Somkuti Bálint a Mandinernek

origo.hu

Nevetséges ukrán kudarc: hiába kapnak vadászgépeket, nem tudják használni

mindmegette.hu

Az alváshiány 10 megdöbbentő hatása – spoiler: a fáradtság nincs köztük!

ripost.hu

„Remélem, a mennyekben is együtt vagytok” – kisfiával hajtott a halálba Vivien

ripost.hu

Szombat este egy órára leáll az élet a Földön

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANIMÉKER

Tiéd lett a 434 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett a 313 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Hatalmas titkot árult el a szakértő: ezekkel a lottószámokkal te is nyerhetsz

MANIMÉKER

Tiéd a 205 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Nagyot kaszálnak a magyar sztárok, itt a lista a gázsijukról

MANIMÉKER

Tiéd lett a 75 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd a 600 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

66 éves Magyarország legismertebb számsorsjátéka, az Ötöslottó