Magyar Péter ünnepelni kezdte a "nők elleni erőszakot"

INSIDER
Létrehozva: 2015.10.10.

Így spórolj okosan a húson!

A hús az egyik legkomolyabb tétel a konyhapénzben. Ám ha spórolni akarsz vele, nem kell feltétlenül leszoknod róla!

Tankolj fel!

Ha van egy nagyobb fagyasztód, több hétre előre is bespájzolhatsz húsból, ha valahol találsz egy jó akciót. Oszd a húst akkora adagokra, amekkorákat egy étkezésre felhasználsz, és fagyaszd le.

Vegyél csontos húst!

A filézett, kicsontozott hús kétségkívül kényelmes, viszont elég drága. Néha érdemes magadnak kicsontozni, és a maradékból főzni egy jó csontlevest. Az is jó megoldás, ha főzés, sütés után szeded le a csontról a húst – a csont ráadásul gazdagabb ízt is ad a húsnak.

Válassz feldolgozatlant!

Az előre bepácolt, feldarabolt, félkész hús aránytalanul drága. Válassz inkább olyat, amit nem készítettek elő, fűszerezni te is tudod – sokkal kevesebből!

Válassz olcsóbb részeket!

Nem lehet mindig csirkemellfilét enni, a combból is remek ételek készíthetők. A farhátat se becsüld le, alapléhez, leveshez kiváló!

Használj fel mindent!

Légy őszinte: mennyi ételt dobsz ki? Pedig a maradékok remekül felhasználhatók. A sült csirke maradékát másnap beleteheted a salátába vagy a szendvicsbe, a sertéspörkölt végéből hortobágyi palacsinta lehet. A maradék két szelet sonka a rántottába kerülhet.

Egyél kevesebb húst!

A magyar konyha nagyon húscentrikus, de érdemes a hús egy részét zöldségekkel, hüvelyesekkel helyettesíteni az ételekben. Nemcsak olcsóbb, egészségesebb is.

Marhahús helyett válaszd a szárnyast!

Szintén egészségesebb, ráadásul olcsóbb is, ha egyes ételekhez vörös húsok, vagyis marha és sertés helyett csirkét, vagy pulykát használsz. A fasírt például darált pulykahúsból is kiváló, de még gulyáslevesnek sem rossz a pulykaaprólék.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek