Létrehozva: 2015.09.29.

Ezért fagyaszd le a cukrot és a lisztet

Lisztbõl és cukorból szeretünk bespájzolni, hogy ezzel is egy kis pénzt takarítsunk meg. Spórolni ugyan spórolhatunk vele, de ha nem ismerjük a tárolási trükköket, akkor ezek az élelmiszerek is könnyen megromolhatnak.

Szerző Lipa Blanka

Veled is előfordult már, hogy a frissen kibontott lisztes vagy cukros zacskóban kis betolakodókat találtál? Lehet, hogy egy szitálással eltávolíthatod őket, de a gusztusod biztosan elmegy attól, hogy felhasználd a csomagot.

A tartós élelmiszerekbe még a csomagolás előtt kerülhet molylepke pete vagy akár zsizsik is. Ez utóbbi nem fertőzi meg a lisztet, de szívesen elidőzik a számára tökéletes környezetben. Ha pedig szembetalálkozol velük a konyhában, biztos elmegy a kedved a főzéstől is.

Egy gyors trükkel azonban frissen és bogármentesen tárolhatod el a száraz élelmiszert. A megvétel után fogd a cukrot és a lisztet és egy gyors mozdulattal tedd be őket a fagyasztóba.

Akár fél évig is tárolhatod őket a hidegben, ha szükséged lesz rájuk, a felengedés után tiszta alapanyagokat kapsz vissza.

Ha mégis került valamilyen bogár pete esetleg a csomagolás előtt a zacskóba, azokat is elpusztítja a kíméletlen hideg.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek