RETRO RÁDIÓ

Ezért fagyaszd le a cukrot és a lisztet

Lipa Blanka
Szerző
Lipa Blanka
Létrehozva2015. 09. 29. 14:00

Lisztbõl és cukorból szeretünk bespájzolni, hogy ezzel is egy kis pénzt takarítsunk meg. Spórolni ugyan spórolhatunk vele, de ha nem ismerjük a tárolási trükköket, akkor ezek az élelmiszerek is könnyen megromolhatnak.

Veled is előfordult már, hogy a frissen kibontott lisztes vagy cukros zacskóban kis betolakodókat találtál? Lehet, hogy egy szitálással eltávolíthatod őket, de a gusztusod biztosan elmegy attól, hogy felhasználd a csomagot.

A tartós élelmiszerekbe még a csomagolás előtt kerülhet molylepke pete vagy akár zsizsik is. Ez utóbbi nem fertőzi meg a lisztet, de szívesen elidőzik a számára tökéletes környezetben. Ha pedig szembetalálkozol velük a konyhában, biztos elmegy a kedved a főzéstől is.

Egy gyors trükkel azonban frissen és bogármentesen tárolhatod el a száraz élelmiszert. A megvétel után fogd a cukrot és a lisztet és egy gyors mozdulattal tedd be őket a fagyasztóba.

Akár fél évig is tárolhatod őket a hidegben, ha szükséged lesz rájuk, a felengedés után tiszta alapanyagokat kapsz vissza.

Ha mégis került valamilyen bogár pete esetleg a csomagolás előtt a zacskóba, azokat is elpusztítja a kíméletlen hideg.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.