Olcsó medencéd lehet raklapból. Most figyelj!

Ma már nem luxus, hogy a kertedben medence legyen. Ezzel az olcsó módszerrel bármilyen kis füves területre megépítheted te magad is.

Mindig szerettél volna medencét a kertbe, de a pénzed még a felfújható pancsolókra sem elég? Most nem is kell mélyre nyúlj a pénztárcádban, hiszen itt egy olcsó módja, hogy egyedi medencéd legyen a kertedben.

Mindenki téged fog irigyelni!

Az álommedence

A méregdrága medencéket betonból készítik és be is süllyesztik a földbe. Kaphatók azonban föld feletti típusok is. Már gumimedencét is vehetsz nagy méretben, de ezek sajnos nagyon drágák.

A megoldás a ma már szinte bárhol kapható raklap.

Ezt használhatod a szobádban vagy akár a kertben is bútorként. De akár medencét is csinálhatsz belőle!

Hogyan építs medencét

A raklap a medence alját és az oldalát fogja kialakítani. Nagyon fontos, hogy ezek pontosan illeszkedjenek egymáshoz és tökéletesen rögzítve legyenek.

Először készítsd el a medence alját. Tedd egymás mellé a raklapokat olyan formában, amilyen alakúra a medencédet szeretnéd. Majd alaposan szögeld össze őket. A medence aljára tehetsz egy réteg farost lemezt is, hogy a felülete biztosan sima legyen.

Az oldalakat úgy alakítsd ki, hogy pontosan illeszkedjenek az aljhoz. Ha hézagokat találsz, azokat lécekkel szögeld össze, barkácsboltokban kapható, műanyag pántokkal tekerd körbe.

Ha nem kerek, hanem szögletes medencét szeretnél, akkor a sarkokat derékszögű pántokkal erősítsd meg a még biztosabb tartás érdekében.

Ezután már csak egy tófóliát kell szerezned, amit a belsejébe rögzítesz és kész is a kerti álommedencéd.

A külső borítást megoldhatod gyékénnyel vagy akár egy érdekes festéssel is. Így eltakarhatod, hogy raklapból készült a medencéd.

Ha a nagy melegben vízzel feltöltöd, pár óra múlva már csobbanhatsz is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!