Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2015.06.14.

Kutyabarát strandok - mutatjuk a legjobb helyeket

Az elmúlt években sok helyen tiltották a kutyákkal való fürdõzést, még nyílt vizeknél is. Szerencsére az idei év áttörés, hiszen egyre több helyre viheted magaddal a házi kedvencedet.

Szerző Dr. Jekkel Gabriella

Nem csak nekünk, a kutya számára is felüdülés, ha fürödhet a meleg nyári napokon. Szerencsére ma már akadnak helyek, ahol a kutya és a gazdi együtt is megteheti ezt. 

Az új szabályok szerint kutyát azokon a területeken lehet fürdetni, melyek nem számítanak az adott időszakban kijelölt fürdőhelynek, és nincs külön helyi jogszabályi tiltás az állatok fürdetése ellen. Tehát ha együtt szeretnél fürdeni a kutyáddal, akkor olyan helyet kell keresni, ahol

nincs külön megtiltva az állatok fürdetése, a terület nincs kijelölve fürdésre, de mégis lehet fürödni.

Sajnos fürdőhelynek számít a Balaton teljes területe, tehát ott nem nagyon, de mégis vannak kiskapuk. Hiszen a Balatonban a tó északi és nyugati partjától mérve 500, a déli parttól mérve 1000 méteren belül szabadon lehet fürödni, kivéve a hajózási útvonalakban. Ha az adott terület magánkézben van, és a tulajdonos engedélyezi a kutyus fürdését, már indulhattok is.

Íme, egy összeállítás azokról a fürdőhelyekről, ahová bátran elindulhatsz a négylábú kedvenccel együtt.

A jó hír egyébként az, hogy az állatvédők folyamatosan dolgoznak azon, hogy egyre több pihenő és fürdőhely nyíljon meg a kutyák előtt is. Hiszen ők is családtagok, és az állatvédők szerint semmivel sem okoznak több gondot vagy esetleg piszkot, mint az emberek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek