MANI

Szemétség! Így verik át a nőket az autószervizekben

Elképesztő visszaélések! Egy kuplungcserén tesztelték a szervizeket, durva az eredmény! A nőkkel akár 30 százalékkal többet fizettetnek, mint a férfiakkal!

A különös felmérést egy brit online autószerelő-közvetítő szolgáltató cég, a ClickMechanic végeztette el - írja a WorldCarFans autós magazin. Az ország tíz városában, 182 különböző javítóműhelybe vittek el kuplungcserére egy négyéves gépkocsit. Méghozzá minden alkalommal ugyanazt, hogy a végeredmény tényleg tiszta legyen.

Gátlástalan túlszámlázás

A vizsgált szervizek túlnyomó többségénél becsületes, korrekt árajánlatot kaptak mindkét nem képviselői, ám szép számmal akadtak olyan műhelyek, amelyek gátlástalanul túlszámlázták volna a női ügyfeleket.

Többet kérnek a nőktől, vajon miért?

A tíz vizsgált városból nyolcban - köztük a fővárosban is - többet akartak a nőkkel fizettetni, a különbség olykor a 30 százalékot is elérte. A legkirívóbb esetben az árkülönbözet átszámítva mintegy 60 000 Ft volt. Átlagosan 45 fonttal, azaz 20 ezer forinttal kértek többet a hölgyektől.

Egyetlen becsületes műhely akadt

A kutatás során egyetlen olyan műhelyt találtak, ahol a feleségnek 19 százalékkal kedvezőbb ajánlatot adtak ugyanarra munkára, mint a férjnek. Már ez is valami!

Gyakran kritizálják a női sofőröket, pedig nem is biztos, hogy többet szabálytalankodnak, mint a férfiak.

Viszont senkinek sem kéne így vezetni!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?