5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Megdöbbentő, mi mindenre lehet jó az ételmaradék

T.D.
Szerző
T.D.
Létrehozva2015. 10. 03. 23:20

Fõzés közben sok maradék keletkezhet. Megmutatjuk, mi mindenre használható fel a megmaradt bor, tojássárgája, vagy éppen a savanyú tej.

Megmaradt bor a palack alján

Az üveg alján maradt bort töltsd jégkockaformába, és fagyaszd le, ez a későbbiekben kiváló lehet vadas, vagy egyéb mártás alapjának.

Száraz kenyér

A száraz kenyér lereszelve házi morzsává, beáztatva pedig fasírt, vagy hústöltelék alapjává válhat. De zsírtalaníthatod vele a levest is! De ha még nem teljesen betonkemény, akár egy jégkockával fel is frissítheted!

Maradék tojás

Ha a megmaradt tojássárgájára egy kis vizet rátöltesz, napokig eláll a hűtőben, a fehérje pedig könnyen lefagyasztható. Lehet, hogy jól fog még jönni a hétvégi sütihez.

Savanyú tej

Ha a tej egy kissé megsavanyodott, tedd pár napra meleg helyre, és a tetején keletkező zsíros réteget öntsd egy tiszta edénybe. Hopp, kész a tejföl.

Gyümölcsmag

Ha a gyümölcsmagot elülteted a kertben, és egy kicsit gondozod, nagy valószínűséggel saját, házi termést fog hozni.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.