Létrehozva: 2015.10.03.

Megdöbbentő, mi mindenre lehet jó az ételmaradék

Fõzés közben sok maradék keletkezhet. Megmutatjuk, mi mindenre használható fel a megmaradt bor, tojássárgája, vagy éppen a savanyú tej.

Szerző T.D.

Megmaradt bor a palack alján

Az üveg alján maradt bort töltsd jégkockaformába, és fagyaszd le, ez a későbbiekben kiváló lehet vadas, vagy egyéb mártás alapjának.

Száraz kenyér

A száraz kenyér lereszelve házi morzsává, beáztatva pedig fasírt, vagy hústöltelék alapjává válhat. De zsírtalaníthatod vele a levest is! De ha még nem teljesen betonkemény, akár egy jégkockával fel is frissítheted!

Maradék tojás

Ha a megmaradt tojássárgájára egy kis vizet rátöltesz, napokig eláll a hűtőben, a fehérje pedig könnyen lefagyasztható. Lehet, hogy jól fog még jönni a hétvégi sütihez.

Savanyú tej

Ha a tej egy kissé megsavanyodott, tedd pár napra meleg helyre, és a tetején keletkező zsíros réteget öntsd egy tiszta edénybe. Hopp, kész a tejföl.

Gyümölcsmag

Ha a gyümölcsmagot elülteted a kertben, és egy kicsit gondozod, nagy valószínűséggel saját, házi termést fog hozni.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek