MANI

Itt lesz idén karácsonyi vásár a fővárosban

Összegyűjtöttük azokat a helyszíneket, ahol jókat lehet enni és inni Budapesten. Aki kedveli a karácsony ízeit vagy a korcsolyázást, ide látogathat el idén.
  • Szerző: MZ/X

Tavaly a járvány miatt elmaradtak a karácsonyi vásárok szerte az országban, idén azonban sok helyen megtartják őket. Mivel a járvány újra tombol, a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra, például csak védettségi igazolvánnyal látogathatók ezek a rendezvények. Íme a legnagyobb fővárosi helyszínek.

Megnyitottak az adventi vásárok

Képünk illusztráció

Megnyílt az adventi vásár a Vörösmarty téren

November 19-től várja a látogatókat a főváros legnagyobb karácsonyi és adventi vására. December 1-től fényfestéssel, gyertyagyújtással és koncertekkel is készülnek a szervezők. December 5-én, vasárnap pedig ellátogat a térre az igazi Mikulás, Joulupukki is. A maszk csak az árusoknak köszönhető, és a járvány miatt idén először bevezetik a készpénzmentes vásárlást is. Minden további információ megtalálható a budapestikaracsony.hu weboldalon.

Advent a bazilikánál

Ebben az évben visszatérnek a gasztro és kézműves kiállítók a Szent István térre és ahogy minden évben, úgy idén is feldíszítésre kerül egy hatalmas, közös karácsonyfa, ami az óriás adventi koszorúval és betlehemi jászollal együtt lesz megtekinthető. November 28-tól pedig minden vasárnap sor kerül az adventi gyertyagyújtásra is-olvasható az esemény weboldalán. A rendezvény sorozat részeként lesz fotókiállítás, koncertek, jégpálya, fényfestés és selfi automata is.

Sok helyen lesz koncert is a karácsonyi vásáron

Képünk illusztráció

Várkert Bazár Advent

November 22-étől egészen december 30-ig várják az advent alkalmából a látogatókat a Várkert Bazárba is. Lesznek kézműves és színházi programok, koncertek, mozi és persze iparművészeti vásár is, aminek részeként idén a Covid-árvák számára rendeznek jótékonysági gyűjtést. A részletes programok itt találhatók.

Advent a Müpánál

November 30-tól régi kedvencekkel és új előadásokkal várja a kisebbeket és nagyobbakat a Müpa Sátor, és különleges zenei meglepetéssel tér vissza a jégpálya is, ami december 4-én nyit majd. Itt a látogatók a csodás dunai panoráma mellett immáron élőzenére korcsolyázhatnak a több mint 300 négyzetméteres, fedett korcsolyakörön-olvasható a Müpa honlapján.

Adventi vásár

Képünk illusztráció

Advent a város felett

Ünnepi hangolódás vette kezdetét november 14-én a Westend Tetőkertben is. A Winter Wonderland (téli csodavilág) nevet viselő rendezvénysorozat egészen az év végéig vár mindenkit körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal. A rendezvényhelyszínére a belépés ingyenes, a jégpálya pedig a 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek az. 10 éves kor felett a belépő 1.500 forint.

Advent Óbudán

November 26-tól egy hónapon át színes programokkal, koncertekkel, kézműves vásárral és izgalmas gasztroélményekkel várják a látogatókat Óbudára. Az Advent Óbudán 2021 programsorozat keretében két helyszínen is lehetőség lesz ingyenes korcsolyázásra: szokás szerint a Fő téren, illetve idén első alkalommal a Békásmegyeri piac közösségi terén. Újra forog majd a Szentháromság téren a körhinta is, és lesznek ingyenes koncertek is. Ezek mellett lesz adventi vásár a XI., a XII., és XVIII. kerületben is.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?