MANI

Hihetetlen, mennyit spórolhatsz, ha rendet teszel a lakásban

Rend a lelke mindennek - de sokszor eszünkbe se jut, milyen haszna van annak, ha a cuccaink nem hevernek szanaszéjjel a szobáinkban!
  • Szerző: RIPOST

Egy hosszúra nyúlt nap után senkinek sincs kedve kitakarítani a lakását, elpakolni a ruháit, elmosogatni a napok óta gyűlő lábosokat… Pedig rendrakás és takarítás közben spórolhatunk is! De mégis hogyan?

Jé, ilyenem is van?

Egy-egy nagybevásárlás előtt érdemes úrrá lennünk a hűtőnkben, vagy éppen a ruhásszekrényünkben uralkodó káosz felett. Ez nem csak esztétikailag javít a lakásunk állapotán, hanem például felmérhetjük

  • mennyi étel van a fagyasztóban
  • milyen állapotban vannak a pulóvereink
  • vagy megállapíthatjuk, hogy tavaly már vettünk egy tökéletes hótaposót.

Így ugyanis egy sokkal pontosabb bevásárlólistát állíthatunk össze, és a következő főzésnél nem kell azzal szembesülnünk, hogy csak két szál sültkrumpli árválkodik a fagyasztóban, viszont a vöröshagymáink lassan már a saját lábukon másznak el a szemetesbe.

Néhány csavar a hosszú élet titka?

Egy-egy rendrakási, takarítási hadművelet esetén azt is felmérhetjük, milyen állapotban vannak a bútoraink, háztartási kisgépeink, egyéb tárgyaink. Ha ilyenkor kisebb hibákat fedezünk fel, akkor azokat könnyen orvosolhatjuk – ezzel pedig azt garantáljuk, hogy pár hónap múlva nem kell kidobnunk a szétzuhanó cipősszekrényt vagy turmixgépet, és így több pénz is marad a zsebünkben, hiszen nem kell új eszközöket vennünk!

Viszont ha valami már menthetetlen, attól váljunk meg – felesleges használhatatlan tárgyakat tárolnunk a pincénkben, szekrényeinkben! Ha pedig olyan eszközre bukkanunk, amit sosem használunk, akkor azt adjuk át vagy el másnak, akinek szüksége lehet rá.

Hosszú és fáradalmas munka a rendrakás, de csak így kaphatunk teljes képet arról, hogy mi van a birtokunkban, és mi az, amit tényleg be kéne szereznünk – így pedig elkerülhetjük a felesleges kiadásokat!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?