MANI

Elkészültek az Új Nemzeti Galéria végleges látványtervei

Az Új Nemzeti Galéria lesz a Városliget megújításának központi jelentőségű, a projekt nemzetközi fogadtatása szempontjából legfontosabb épülete.
  • Szerző: RIPOST

A Városliget megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében Magyarország lakosságának 80%-a támogatja a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását. A megkérdezettek négyötöde egyetért azzal, hogy a Városligetben épüljön fel az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház is – derült ki az országos kutatásból.

Magyar Innováció Háza

A Városliget Zrt. megbízásából az Inspira Research Group készített közvélemény-kutatást a Liget Budapest Projektről, a kutatás adatait személyes interjúk során rögzítették egy ezer fős, reprezentatív országos mintán, a megkérdezettek a tervezett új épületekről alkothattak véleményt.

Városliget Színház

Baán László, a projekt miniszteri biztosa elmondta: Ez a felmérés a harmadik olyan közvélemény-kutatás volt, amely szerint – a konkrét tervek ismeretében – a megkérdezettek döntő többsége támogatja a Liget Budapest Projekt megvalósulását.

Néprajzi Múzeum

Budapesten és országosan a többség támogatja a Liget projekt teljes körű megvalósítását, köztük az Új Nemzeti Galéria megépítését is, amely Baán László szerint a Városliget megújításának központi jelentőségű, a projekt nemzetközi fogadtatása szempontjából legfontosabb épülete.

Magyar Zene Háza

A miniszteri biztos álláspontja szerint a Galériának a kiviteli tervek alapján most elkészített pontos és végleges látványtervei is megerősítik, hogy megvalósításával Budapest és az ország számára egy lenyűgöző szépségű és minőségű új kulturális intézmény jönne létre

New National Gallery

A megkérdezettek körében az Petőfi Csarnok helyére tervezett Új Nemzeti Galéria az egyik legnépszerűbb új épülete a Liget projektnek, amelynek a részletes kiviteli tervei alapján elkészült látványos video érzékletesen megmutatja, hogy kívül-belül milyen lenyűgöző, Budapest és Magyarország számára egy valóban ikonikus, világszínvonalú új nemzeti intézmény jöhet létre a Galéria megépítésével.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?