Létrehozva: 2021.02.18.

A földgázellátás stratégiai feladat (X)

2021. január 1-jétől új néven érhetők el az MVM Csoport közműszolgáltatási portfóliójába tartozó földgáz- és villamosenergia-hálózati elosztó társaságok. Az NKM márka helyét az MVM vette át, így Magyarország harmadik legnagyobb, kiemelkedően sikeres vállalatcsoportja immár egységes márkanév alatt jelenik meg. A közműszolgáltatást végző társaságok kiemelt társadalmi szereppel és felelősséggel bírnak. Stratégiai iparág szereplőiként az MVM közműtársaságainak működése nem csupán gazdasági kérdés, a folyamatos és biztonságos áram- és gázellátás a társadalom működésének nélkülözhetetlen feltétele.

Az MVM Csoport biztosítja az összes lakossági ügyfél földgázszolgáltatását országszerte, azonban a társaságcsoport földgázelosztási tevékenysége nem országos. Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. a fővárosban és 18 Budapesthez közeli településen, míg az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun, valamint Veszprém megye néhány településére kiterjedő szolgáltatási területén, 668 településen összesen közel 1,6 millió ügyfél földgázellátását biztosítja.

A lakosság földgázellátása mellett, az ország gazdaságának teljesítéséhez az ipari fogyasztók üzembiztos ellátása is kiemelt feladat a földgázelosztó társaságok számára.

A társaságok a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a földgázelosztói hálózatok létesítése, karbantartása és üzemeltetése során, így a fűtési szezonban vagy a példátlan pandémiás időszakban is folyamatos az ellátás. Ennek érdekében az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. minden évben több kilométer földgázvezetéket cserél, így közel 30 ezer kilométernyi jó állapotú, rendszeresen karbantartott, európai szinten is kiemelkedő minőségű gázhálózaton keresztül látják el szolgáltatási területükön az ügyfeleket. Az MVM évente több milliárd forintot fordít földgázelosztási rendszerének hálózatrekonstrukciós munkálataira.

Fotó: MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.

Az MVM földgázelosztó társaságainak legfőbb célkitűzése az elosztóhálózat biztonságos üzemeltetése és fejlesztése. Ezek a társaságok látják el szolgáltatási területükön a hálózatüzemeltetési és -karbantartási feladatokat, a mérőleolvasással kapcsolatos tevékenységeket, a tervfelülvizsgálatot és a műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a hálózatberuházásokhoz szükséges irányítási feladatokat. A társaságok mindemellett a szabálytalan gázvételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végeznek, ugyanis ezen esetek többnyire balesetveszélyes beavatkozásokat jelentenek a gázmérőn vagy a hálózaton, és veszélyeztetik a többi felhasználó testi épségét.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek gázellátása folyamatos, zavartalan és biztonságos legyen, nemcsak a földgázelosztó hálózatnak, hanem a telekhatáron, ingatlanon belüli vezetékek állapotának is kifogástalannak kell lennie. A vezetékek karbantartása az ingatlan tulajdonosának a felelőssége saját biztonsága és kényelme érdekében. Különösen igaz ez a társasházakra, hiszen ha ott akár csak egy helyen van probléma, az az egész társasházat érintheti. A balesetek és a vagyoni károk felújítási, illetve karbantartási szolgáltatások igénybevételével elkerülhetők.

origo.hu

Közröhej tárgya lett a Bayern és Harry Kane - BL-mémek

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg gigantikus melleit a magyar szépség

borsonline.hu

Azonnal ki kellett üríteni a Tescót - már a helikopter is leszállt a parkolóban

vg.hu

Történelmi pillanat: Orbán Viktor és Hszi Csin-ping közösen jelenti be, miben állapodott meg Kína és Magyarország – élő tudósítás

ripost.hu

Lehull a lepel, a korábbi csapattárs elárulta, milyen lesz Szoboszlai jövője a Liverpoolnál

hirtv.hu

Rengeteg személy tűnik el Németországban

origo.hu

Egy szál bugyiban, az ágyon, hatalmas terpeszben fotózták Cinthya Dictatort

travelo.hu

Új szabadidős helyszín nyílik Budapest szívében

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

Egy korszak lezárul: válogatott csapatkapitánya elhagyja a Fradit

ripost.hu

Ezeknek a csillagjegyeknek szerelmet hoz a nyár, igy készülj fel!

ripost.hu

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Egyre olcsóbbak a hitelek - mit és hol érdemes felvenni? Megmutatjuk!

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Erre figyelj nyaralás előtt és alatt: nem csak az akciókkal lehet pénzt spórolni!

MANI

Felejtsd el a csekket! Így fizetheted be otthonról a számlákat!

MANI

Még a hőség előtt jó, ha tudjuk - itt találhatók közkutak az országban!

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal