Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.06.

Ha a fővárosban jársz, itt számíts közlekedési dugóra, forgalmi rend változásra

Fesztivál, villamosfelújítás, útburkolat csere, buszsáv és kerékpárút felújítás. Csak néhány példa azokból, amik közlekedési dugót, fennakadást okozhatnak Budapesten.

Az iskolakezdés előtt még igyekeznek több helyen is rendbe tenni az útburkolatot, a kerékpársávokat és a villamossíneket. Emellett még jönnek a rendezvények miatti lezárások és más, útfelújítási munkálatok miatti fennakadások. Mutatjuk, hol kell torlódásra, dugóra számítani az elkövetkezendő napokban, hetekben Budapesten.

2024.04.10
Napi dugo a városban dugó
Itt zajlik dugót, torlódást okozó felújítás a fővárosban. Fotó: Máté Krisztián

A Sziget fesztivál miatt itt lehet dugókra számítani

Augusztus 7. és 12. között rendezik meg a Sziget Fesztivált a fővárosban. A rendezvénynek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az Óbudai-sziget ad otthont, ami miatt lezárják augusztus 15-én, csütörtökön 20 óráig a Budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között. (Az Óbudai-szigetet már korábban lezárták.) A fesztiválhelyszín környékén – különösen a Mozaik utcánál – jelentősen megváltozik a forgalmi rend, illetve a megszokottnál jóval több gyalogosra kell számítani. Augusztus 5. és 13. között naponta 13 órától hajnali 3 óráig időszakosan lezárják a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd között, továbbá a Mozaik utcát is. A fesztivál ideje alatt a Szentendrei úton a délutáni és az esti órákban a szokottnál jóval erősebb forgalom várható. A rendezvény miatt a 226-os autóbusz is rövidített útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik. Augusztus 15-ig pedig a H5-ös HÉV egész éjszaka közlekedik a Batthyány tér és Aquincum között - írja a BKK.

2024.04.10
Napi dugo a városban
Több helyen kell torlódásra, dugóra számítani a fővárosba a napokban. Fotó: Máté Krisztián

Az Astoria és a Blaha környékén buszsávfelújítás miatt lesz torlódás

Augusztus 6-a kedd reggel 8 órától korlátozzák a Rákóczi úton az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakaszon a Blaha Lujza tér irányába vezető oldalon a buszsávot, mert burkolatjavítási munkálatok kezdődnek ezen a szakaszon - adta hírül a Budapest Közút. A felújítás alatti forgalmi rend szerint a buszsávot szakaszosan lezárják az Astoria és a Blaha Lujza tér között, de a keresztező utcák forgalma biztosított lesz. Az Uránia megállóhelyet 20 méterrel hátrébb helyezik. A kivitelezés várhatóan augusztus 9-ig tart, majd a tervek szerint augusztus 12-től ugyanezen a szakaszon az Astoria felé vezető oldalon lesz burkolatjavítás a buszsávban.

A Hungária körúton is fennakadásokra kell számítani

Augusztus 6-a kedd reggelre virradóra lezárják a Hungária körúti felüljáró M3 bevezető felé vezető oldalán a belső és a középső sávot. A forgalom a külső sávban, illetve a villamospályán haladhat a Rákóczi híd irányába. A lezárás oka az, hogy a körúti felüljárón a szigetelés-, burkolat- és dilatációjavítási munka zajlik majd. Az M3 bevezető felé tartó irányban az eddig lezárt külső sávot átadják a forgalomnak, ugyanakkor a középső és a belső sávot lezárják. A forgalom számára a villamospályán lesz még biztosított a haladás. Fontos még tudni, hogy a felüljárón lévő járda továbbra is le lesz zárva. A gyalogosok a felüljárón az 1-es villamossal juthatnak át. Kerékpárral a Vágány utca – Dózsa György út – Állatkerti körút útvonalon lehet eljutni a Róbert Károly körút felől a Városligetbe - tanácsolja a Budapest Közút.

2024.04.10
Napi dugo a városban
A mostani felújítási munjkálatokban az 1-es villamos vonala is érintett.Fotó: Máté Krisztián

És ha már 1-es villamos, azt is felújítják

A villamospálya karbantartása miatt szeptember 1-ig a Népliget és a Stefánia út között buszsávot jelöltek ki. Ezen a szakaszon az 1-es villamos helyett pótlóbusz jár a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között. Vagyis az 1A villamos nem közlekedik majd. A 918-as éjszakai autóbusz 23:53-kor induló járata viszont változatlanul meghosszabbított útvonalon a Népliget és Óbuda, Bogdáni út között közlekedik majd.

A Margit körutat érdemes elkerülni

Augusztus 5-e hétfőtől nagy felületű aszfaltozást végez a Budapest Közút a Margit körúton a Margit híd budai hídfője és a Török utca között a Széll Kálmán tér felé vezető irányban. A kivitelezés ideje alatt forgalomkorlátozásra kell készülni. Az aszfaltmarást követően mintegy 1200 négyzetméteren két rétegben újul meg a burkolat a Margit körúton. Az aszfaltozásra két ütemben kerül sor: augusztus 5-től a házak felőli szélső sáv lesz zárva a budai hídfőtől a Török utcáig, illetve a Frankel Leó úti kereszteződés után a középső sáv is a Török utcáig. A munkaterület mellett egy forgalmi sáv lesz csak használható. A sávzárás miatt elsősorban csúcsidőszakokban a korábbinál is nagyobb torlódás várható a hídon, ezért javasoljuk más útvonal választását. A munkavégzés várhatóan két hétig fog tartani.

Egyéb lezárások Budapesten

  • Augusztus 15-ig lezárják a Pesti alsó rakpartot hétköznapokon a Lánchíd és az Erzsébet híd között, hétvégente a Margit híd és az Erzsébet híd között, mert átadják a gyalogos- és kerékpáros-forgalomnak.
  • Augusztus 31-ig lezárták a Fogarasi úti felüljárót felújítás miatt. A lezárás ideje alatt csak a BKK-autóbuszok és a megkülönböztető jelzést használó járművek hajthatnák át.
  • A Budakeszi úton augusztus 8-ig a Szép Juhászné út közelében egy hosszabb szakaszon félpályás lezárásra kell készülni, mert burkolatot javítanak. A váltakozó irányú áthaladást jelzőlámpa irányítja.
  • A H8-as HÉV augusztus 6-18-ig a következőképp közlekedik: augusztus 6-ától 11-éig csak az Örs vezér tere és Mogyoród között; augusztus 12-étól 18-áig csak az Örs vezér tere és Gödöllő, Erzsébet park között. A kimaradó szakaszokon pótlóbuszok közlekednek - tudatta a MÁV-HÉV.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek