Létrehozva: 2023.01.15.

Bemutatták a jövőt: okosvécé, elképesztő tévék, kamerák és hangszórók - videók

Minden évben megrendezik a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállítását, ahol a nagy cégek bemutatják, milyen jövő vár ránk. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Szerző MZ/X

A Las Vegas-ban megrendezett Consumer Electronics Show (CES) a világ legnagyobb olyan szakkiállítása, ahol a legújabb fejlesztésű tévéket, mobilokat, számítógépeket és más, elsőre furcsának tűnő okoseszközöket, egyszóval a jövőt mutatják be a nagyközönségnek. Ezek közül néhány sosem kerül piacra, de van olyan is, amit már most meg lehet venni.

Ilyen lesz a jövő tévéje

Az idei show egyik népszerű bemutató darabja az LG M3 OLED tévéje volt. Azon kívül, hogy hatalmas és gyönyörű a képernyője, tejesen vezeték nélküli is. Vagyis aki ilyet vesz majd magának, annak nem kell többé a tévé mögött lévő vezetékkötegekkel bajlódnia. Viszont ezért cserébe mélyen a zsebünkbe kell nyúlni: a 245 cm képátlójú modell 25.000 dollárba, vagyis átszámítva 10 millió forintba kerül. A legkisebb - 195 centis - modell viszont csak nagyjából 1 millió forintba kerül.

Érdekes diagnosztikai eszközöket is bemutattak

A Withings U-Scan egy otthoni vizelet-analizátor, aminek a segítségével a négy fal között juthatunk egészségügyi adatokhoz. Férfiaknak rossz hír, de akkor a leghatékonyabb, ha a vécén ülve végezzük el a kisdolgunk. Eközben a készülék összegyűjti a mintát, elemzi, majd WiFi-n keresztül továbbítja az adatokat a telefonunkra. A U-Scan méri többek között a pH-értéket, a C-vitamin szintet, és a vese állapotát is felméri.

Fedélzeti kamerából ez volt a legjobb

Az évek óta fejlesztgetett Ring Car Cam egy kicsit drágább, mint a legtöbb fedélzeti kamera, de cserébe hanggal vezérelhető, elő és hátlapi kamerája is van, természetes a hangot is rögzíti és autóriasztóként is funkcionál. Az ára pedig 250 dollár és februárban kezdik el a kiszállítást.

A vezeték nélküli hangszórók piacán is mutattak be újításokat

A Brane X vezeték nélküli hangszóró egyértelműen felülmúlta számos vezető hordozható vezeték nélküli hangszóró hangminőségét, legalábbis azok szerint, akik élőben hallották. A radikálisan új mélynyomó technológiának és a rengeteg beépített számítási teljesítménynek köszönhetően ez a olyan mély, tiszta, erőteljes basszust ad ki, amit egy mélynyomótól várnánk. Ehhez képest pedig alig nyom többet, mint 3 kg. Teljesen vízálló, Bluetooth és Apple AirPlay támogatást is van benne, ahogy beépített mikrofon is. Az aksija pedig 12 órát bírja. Mindezért pedig 600 dollárt kérnek, ami kicsit több, mint 200.000 Ft.

Érintésmentes konyhai mosogatót is lehetett az expón próbálni

A Wi-Fi és a hangvezérlés egyre több háztartási eszközbe kerül bele. Az egyik legújabb ilyen eszköz a Moen intelligens csaptelep, ami mozgásvezérléssel működtethető, vagyis még egy fogantyút sem kell ahhoz lenyomni vagy elfordítani, hogy víz folyjon a csapból. A készítői azt ígérik, hogy egyszerű kézmozdulatokkal pontosan szabályozni lehet a víz áramlási sebességet és a hőmérsékletet. És természetesen Google vagy Amazon segítségével hangutasításokkal is irányíthatjuk a víz folyását. Az ára viszont borsos: 1100 dollárt kell érte kifizetni, ami közel fél millió forint.

A laptopoknál mi lehetne más az újítás, mint a két képernyő?!

A Lenovo Yoga Book 9i közel egy millió forintba kerül, cserébe kapunk egy vékony, 2,8K felbontású OLED-kijelzős laptopot, aminek két képernyője van. A dobozban van egy speciális állvány is a géphez, illetve egy külső billentyűzet és egy ceruza is. Ezekkel a tartozékokkal normál laptopként is használható, de alapvetően a kinyitott füzet szerű használat volt a gyártó célja.

 

Szerző MZ/X

Ez is érdekelhet

origo.hu

15 színész, akik tragikus körülmények között haltak meg

origo.hu

Nőkre lőttek Kárpátalján a kényszersorozás miatt - videó

mindmegette.hu

Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amire nem volt még példa: te se hiszel majd a szemednek

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

vg.hu

Üzemanyag: kihirdették az új árakat – szerdától megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

origo.hu

Újabb megrázó hír érkezett Károly királyról

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

ripost.hu

"A kezemben marad egy nagy hajcsomó" - nincs sok hátra, rákkal küzd a válogatott focista

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Egyre olcsóbbak a hitelek - mit és hol érdemes felvenni? Megmutatjuk!

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Felejtsd el a csekket! Így fizetheted be otthonról a számlákat!

MANI

Még a hőség előtt jó, ha tudjuk - itt találhatók közkutak az országban!

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal