MANI

Szerző MZ/X

2 hónapja

Ingyenes kazánvizsgálat járhat a kéményseprés mellé

Az intézményeknek és a vállalkozásoknak szeretne így segíteni egy fővárosi cég. Ezek a pontos feltételek.

A Budapesti Közművek keretében önálló szakmai tevékenységet folytató Fővárosi Kéményseprőipari Nonprofit Kft. (FŐKÉZÜST) a szokásos kéményellenőrzés megrendelése esetén új, ingyenes szolgáltatással segíti az intézményeket és vállalkozásokat a takarékosabb energiagazdálkodás kialakításában-áll a közleményükben. Íme a részletek!

Fontos, hogy karbantartsuk a fűtőeszközeinket

Az áram és a gáz rendkívüli drágulása az intézményekre, vállalatokra is jelentős terhet ró. Mindennapjaink lényeges kérdésévé vált, hogy mivel, mennyit és milyen hatékonysággal fűtünk. A különböző készülékek típusuktól és állapotuktól függően adott mennyiségű energiával nagyon eltérő hőmennyiséget tudnak előállítani, így kiemelten fontos, hogy megfelelően beállított és karbantartott fűtőeszközt használjunk. Ebben segíthet most a FŐKÉTÜSZ.

Képünk illusztráció!

Ingyenes a szolgáltatás

A FŐKÉTÜSZ-től megrendelt kéményellenőrzés mellé adott ingyenes hatásfokméréssel igyekszik a cég egy kis energiát és így pénzt spórolni. A szolgáltatás keretében a kéményseprők megmérik a gázkészülékek működése közben keletkező füstgáz összetételét. A mérést korszerű, laboratóriumban bevizsgált füstgázelemző készülékekkel végzik. Az eszköz a füstgáz összetételéből és az abban található anyagok mennyiségéből kiszámítja a kazán működési hatásfokát. Ebből az adatból következtetni lehet a gázkészülék beállítottságára, állapotára és könnyebben el lehet dönteni, hogy kell-e szakembert hívni a szükséges a hatékonyabb működés érdekében.

20% energiát is meg lehet takarítani

A tisztán tartott és szakember által beállított gázkészülék a tökéletes égési folyamatnak köszönhetően kevesebb gáz felhasználásával állít elő adott mennyiségű hőt. Egy jó állapotú és kitisztított kazán akár 20% gázmegtakarítást is eredményezhet. Kéményellenőrzés az ingyenes hatásfokméréssel itt rendelhető meg.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!