tóth gabi
A strandkaják királyát egyszerű elkészíteni és elrontani is. Van néhány tippünk, mire érdemes figyelni, ha nem mi magunk készítjük el.
A lángos mindössze élesztőből, cukorból, lisztből, sóból és egy kevés olajból áll. Ezeket össze kell gyúrni, forró olajban kisütni és kész is. Az egyszerűsége ellenére mégis könnyű elrontani. A büfék kínálatából a következők szerint érdemes válogatni, hogy csak a jó lángosért fizessünk!
175 fokos olajban jól átsült, már ránézésre is látszik rajta, hogy friss, meleg, nagyjából szabályos kör alakú, és nem túl olajos - olvasható a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztoldalán, a Szupermentán. A jó lángos tésztája továbbá kívülről befelé vékonyodik, ennek köszönhetően a közepe ropogós, a szélén puha és foszlós, a színe pedig egyenletesen aranysárga.
A lángos a strandbüfék kínálatának egyik oszlopos tagja. Mivel a vásárláskor az első és legfontosabb a higiénia, válaszunk körültekintően lángosost. Ez a pár könnyen megfigyelhető jellemző segíteni fog:
A fenti kritériumoknak megfelelő helyeket, illetve ott, ahol van lehetőségünk egy másik vendég tálcája alapján előzetesen megállapítani a minőséget, mennyiséget. Ezen kívül ismeretlen helyen érdemes más vendég korábbi értékelését is elolvasni, de a különböző népszerűségi versenyek győzteseivel sem fogunk rosszul járni.
2020-ban a vásárlói értékelések alapján ezek voltak a legjobb magyar lángosozók: | 2021-ben a likedbalaton.hu szerint ezek voltak a legjobb balatoni lángosozók: | A Google értékelések alapján jelenleg ezek Budapest legjobbra értékelt lángosozói: |
|
|
|