4 éve

Felelősen fektesse be pénzét!

Befektetésekkel kapcsolatban is segítséget nyújt a Pénzügyi Navigátor

A pénzügyeinkkel kapcsolatos döntéseink nemcsak a mindennapi fontosak, hanem befektetéseink során is megfontolt döntéseket kell hoznunk. Ahhoz, hogy eldöntsük, mihez is kezdjünk befektetni kívánt pénzünkkel, el kell határoznunk, hogy a kiszámíthatóbb, alacsony kockázati tényezőkkel rendelkező, mérsékelt, de biztos hozammal bíró megtakarítást (pl. bankbetét, megtakarítási számla) vagy a sok esetben komplexebb, mélyebb pénzügyi ismereteket, tapasztalatot igénylő, kockázatosabb, külső tényezők által jelentősen befolyásolt befektetést (pl. részvény, befektetési jegy) választjuk.

Ne feledje: a megfontolt döntés kevesebb kockázatot jelent!

Ha megtakarítását befektetéssel kívánja gyarapítani, készítsen befektetési tervet! Ismerje meg kellő alapossággal a befektetési termékeket: válasszon engedéllyel rendelkező befektetési vállalkozás megfelelő ajánlatai közül és ne feledkezzen meg az ezekhez kapcsolódó díjakról, költségekről sem!

Mindehhez segítséget nyújt a Pénzügyi Navigátor weboldal, ahol a különféle pénzügyi témák között a befektetésekről is részletes tájékoztatóanyagok segítik a megfontolt döntést, tudatos választást.

Befektetés, megtakarítás menüpontban nemcsak az egyes befektetési és megtakarítási típusok jellemzői találhatók meg könnyen áttekinthető, egymással összehasonlítható formában, de számos, a befektetési terv készítéséhez hasznos tanács is elérhető. Utóbbihoz további tippeket talál a Mielőtt befektetne c. Pénzügyi Navigátor füzetben. Információkat találhat továbbá a szolgáltatók szükséges engedélyeiről is a Piaci szereplők keresésével.

A Pénzügyi Navigátor füzetek, videók és alkalmazások teljeskörű segítséget nyújtanak a tájékozódásban. Mielőtt döntést hozna, mindig keresse fel a Pénzügyi Navigátor honlapot, tartsa biztos kézben befektetéseit!

 

Az Értékpapírpiaci Felügyeletek Nemzetközi Szervezete (International Organization of Securities Commissions – IOSCO) világszerte figyelemfelhívó programot indított, melynek központjában a befektetők oktatásának és védelmének fontossága áll. Az 2017. október 2. és 8. között megrendezett Befektetők hete (World Investor Week – WIW) nevű kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Nemzeti Bank is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!