Létrehozva: 2017.07.30.

10+1 Chrome-trükk, amitől könnyebb lesz az életed

A világ legnépszerûbb böngészõjéhez 2008-as debütálása óta rengeteg újítás készült! Ezek azok a bõvítmények, amiket mindenképp tölts le!

Rengeteg fejlesztő dolgozik azon, hogy a Chrome minél jobb legyen. Számtalan bővítmény és innovatív program érhető el, amik segítségével például új nyelvet tanulhatunk, vagy nem vétünk több nyelvtani hibát.

Ezek most a legjobb Chrome bővítmények

Édes pénzspórolás

Amikor aktiváljuk a Honey-t, az automatikusan megkeresi helyettünk az interneten fellelhető akciókat és a kuponkódokat, így a segítségével ezreket lehet spórolni! Aki sűrűn vásárol webshopokban, mindenképp töltse le!

Újság a zsebben

A Pocket használata egy egyszerű módja annak, hogy elmentsük azokat a cikkeket/hivatkozásokat, amiket épp nincs időnk elolvasni, de később mindenképp szeretnénk. A bővítmény segítségével -amikor végre van egy kis időnk- csak elő kell vennünk a telefont, tabletet, vagy a laptopot és el is merülhetünk az információáradatban.

Nyelvtanulás

A Language Immersion egy zseniális nyelvtanfolyam-bővítmény, amivel nemcsak teljes szövegeket, hanem csak néhány szót is kijelölhetünk az előttünk lévő szövegből, és lefordíttathatjuk egy más nyelvre. A passzív nyelvtanulás egyik remek eszköze ez!

Pánik gomb

A Panic Button telepítésével egyetlen gombnyomással bezárhatjuk az összes lapot a böngészőben úgy, hogy az nem veszik el!

Ha egy illetéktelen látóterébe kerül a képernyőnk, és nagyon nem szeretnénk, ha látná, amit mi, csak nyomjuk meg a pánik gombot! Ez két okból is hasznos lehet:

  • nem azt látják, hogy veszettül ikszeljük ki épp a lapokat
  • és elmenti egy külön mappába az oldalakat, amit pánikszerűen bezárunk!
  • Így, amikor tiszta a terep, újra meg tudjuk nyitni őket!

    Postaláda

    A Google Mail Checker-e (Google Levélfigyelő) hasznos bővítmény, a maga egyszerűségével. Megmutatja, hogy hány olvasatlan üzenetünk van, amiket anélkül elolvashatunk, hogy megnyitnánk a Gmail fiókunkat!

    Koncentráció

    A Simple Blocker abban segít, hogy ne vonja el semmi a mi, vagy az épp házi feladatot író gyerek figyelmét! Akinek el szokta terelni a figyelmét a Twitter vagy a Facebook, és nem bírja ki, hogy időről-időre rá ne pillantson valamelyikre, töltse le ezt a bővítményt! Első sorban diákoknak fejlesztették ki, de azoknak is kiváló, akik a halogatás nagy rajongói, még felnőttfejjel is. Ez a bővítmény lehetővé teszi, hogy blokkoljuk bizonyos oldalak hozzáférését, egy adott ideig (16:00-18:00-ig, például).

    Távoli elérés

    A Chrome Remote Desktop segítségével könnyen elérhetjük egy másik számítógépről/ eszközről a sajátunkat! Ez a Teamviewerhez hasonlóan működő bővítmény lehetővé teszi a képernyőmegosztást, és például az irodai gépen felejtett anyagok „hazaszállítását” is!

    Keresés kép alapján

    A Search by Image talán az egyik leghasznosabb bővítmény. Gyakorlatilag a „Képek” keresési opció fordítottja.

    Amikor böngészés közben találunk egy képet és szeretnénk megnézni, hogy ehhez hasonlók (vagy pont ugyanez) hol, milyen oldalakon szerepel még, használjuk ezt a bővítményt.

     

    SMS

    A MightyText segítségével rövid szöveges üzeneteket, képeket, fájlokat küldhetünk a számítógépünkről Androidos telefonokra, vagy fordítva és ingyenes internet alapú telefonhívást is indíthatunk. Gyakorlatilag a Viber „kiköpött másáról” van szó, talán azzal a számottevő különbséggel, hogy a MightyText megjelenése kicsit komolyabb, üzletiesebb.

    Helyesírás

    A legtöbb platformba, ahol szöveges üzeneteket küldhetünk, építettek be helyesírásellenőrző programot. De akad szép számban olyan is, ahol a saját írástudásunkra kell hagyatkoznunk, hacsak le nem töltjük a Grammarly-t! Nem csak az email küldésnél lehet hasznos, működik a social média felületein is!

    Úton, útfélen

    A Chrome Mobil segítségével bárhová magunkkal vihetjük azt a sok, hasznos segítséget, amit letöltünk. Ráadásul offline módban is hasznát vehetjük! A megnyitni kívánt oldalakat letölti, és amint megint rá tud csatlakozni a készülék a világhálóra le, illetve betölti az oldalakat. Így véletlenül sem fogunk elfelejteni semmi.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Luxuslakást kapott Újpest baloldali polgármestere, hogy ne induljon a választáson

    origo.hu

    Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

    borsonline.hu

    „Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

    hirtv.hu

    Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    vg.hu

    Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

    origo.hu

    Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    ripost.hu

    Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

    ripost.hu

    Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    MANI

    Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

    MANI

    Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

    MANI

    Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

    MANI

    Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

    MANI

    Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

    MANI

    1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

    MANI

    Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

    MANI

    Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!