Először is vágjuk félbe a dinnyét, amihez használjunk minél élesebb kést, nehogy magától repedjen a héj.
Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni a magok helyét, keressük meg a gyümölcs közepéből kiinduló halvány vonalakat!
Ezeknek a vonalaknak a mentén vágjuk fel további cikkekre a dinnyét!
Minden felet 12, vagy 15 szeletre, mérettől és ízléstől függően!
Az így felvágott dinnyeszeleteken a magok 9 szelet esetén a szelet egyik oldalára, 15 szeletnél pedig mindkét oldalra kerülnek. Így könnyen és gyorsan el lehet távolítani evés előtt.
(9 szeletnél valószínűleg mindegyikben lesz mag, 15-nél viszont csak 6 szeletben.)
Akinek nincs baja a magokkal, és gyorsan szeretne felvágni egy görögdinnyét falatnyi darabokra, az fektesse a deszkára arccal lefelé (héjával felfelé) a gyümölcsöt, és mintha hagymát kockázna, egyszerűen szeletelje fel!